Βασίλης Παπαθεοδώρου: Επί πέντε μήνες κατέβαζε το σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας

Φύλλο και φτερό κάνουν οι αστυνομικοί τις ηλεκτρονικές συσκευές και τους σκληρούς δίσκους που εντόπισαν στο σπίτι του συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για παιδική πορνογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του συγγραφέα παιδικών βιβλίων σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης.

Κατά τη διάρκεια της εφόδου που έκαναν οι αστυνομικοί της Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο σπίτι του συγγραφέα, εντόπισαν 100 βίντεο, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι έρευνες, ωστόσο, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί το πλήθος του σκληρού πορνογραφικού υλικού με κορίτσια και αγόρια, που είχε στην κατοχή του. Εκτιμάται ότι τα βίντεο που έχει κατεβάσει είναι πολύ περισσότερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είχε συνδρομή στη συγκεκριμένη πλατφόρμα ταινιών εδώ και πέντε χρόνια, ωστόσο, κατέβαζε αυτές τις σκληρές πορνογραφικές ταινίες με την κακοποίηση παιδιών τους τελευταίους πέντε μήνες.

Ο ίδιος υποστήριξε στον ανακριτή ότι αναζήτησε και κατέβασε τα συγκεκριμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους, προκειμένου να γράψει βιβλίο με σχετικό θέμα.

Τι είχε πει για τις επισκέψεις του σε σχολεία και τις επαφές με τα παιδιά – «Το ιδεώδες θα ήταν να έφευγαν και οι καθηγητές από την τάξη»

Τα όσα είχε δηλώσει ο συγγραφέας σε παλαιότερη ραδιοφωνική συνέντευξή του, σχετικά με τις επισκέψεις που πραγματοποιούσε σε σχολεία, προκαλούν αίσθηση.
Στη συνέντευξη που αναμετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Βασίλης Παπαθεοδώρου ακούγεται να λέει ότι ο ίδιος θα επιθυμούσε οι καθηγητές να φεύγουν από την τάξη και να παραμένει μόνος με τα παιδιά.

«Προτιμώ να πηγαίνω εκεί και να ακούω τι θα μου πουν τα παιδιά. Θέτω εγώ τα ερωτήματα, τα οποία είναι και κατά κάποιο τρόπο προκλητικά, για να τσιγκλίσω τα παιδιά να βγάλουν αυτό που έχουν μέσα τους», είχε πει αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το πρώτο που τους λέω είναι ‘ξεχάστε ότι είναι εδώ οι καθηγητές σας’. Το ιδεώδες θα ήταν να έφευγαν και οι καθηγητές από την τάξη και να ήμουν εγώ με τα παιδιά».

Στην ίδια συνέντευξη είχε χαρακτηρίσει «μπλεγμένη» τη νέα γενιά και είχε αποκαλύψει πως συνομιλούσε μέσω social media αλλά και στο τηλέφωνο με μαθητές Λυκείου. «Θέλουν έναν μεγαλύτερο φίλο για να του πουν διάφορα πράγματα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ