Βασιλακόπουλος – Γιαννάκος: Άγρια κόντρα για τα εμβόλια και τους “αμόρφωτους υγειονομικούς”

Κόντρα ξέσπασε στον τηλεοπτικό «αέρα» ανάμεσα στον Καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο και τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο σχετικά με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών.

Όπως είπε ο κ. Γιαννάκος μιλώντας στο OPEN, «απορούμε πραγματικά γιατί στοχοποιείται το υγειονομικό προσωπικό όχι μόνο από κυβερνητικούς παράγοντες αλλά πολλές φορές από την ίδια την υγειονομική κοινότητα όπως το έχει πράξει στο παρελθόν ο κ. Βασιλακόπουλος». Μάλιστα πρόσθεσε ότι «δεν προκύπτει μέσα στα νοσοκομεία καμία διασπορά του ιού που να είναι ευθύνη του υγειονομικού προσωπικού για τρεις λόγους: 1. γιατί τηρούμε απαρέγκλιτα τα μέτρα ατομικής προστασίας, 2) γιατί υποβαλλόμαστε σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εμβολιασμένοι και μη, μία φορά την εβδομάδα, 3. γιατί τα ποσοστά συμμετοχής του υγειονομικού προσωπικού στους εμβολιασμούς είναι πλέον καθολικά. Είναι υψηλότατα. Δεν είναι τα ποσοστά που μιλούσαμε πριν από περίπου έναν μήνα».

Αναφέρθηκε ξανά στον κ. Βασιλακόπουλο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Βασιλακόπουλος είναι πιο προσεκτικός το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως, πριν από λίγο καιρό μας αποκάλεσε αμόρφωτους».

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας πήρε τον λόγο για να απαντήσει και τόνισε ότι «δεν είπα αυτό. Με ρώτησαν σε ένα δελτίο ειδήσεων γιατί τα ποσοστά στο νοσηλευτικό προσωπικό είναι χαμηλά και είπα «προφανώς είναι και θέμα μόρφωσης η αποδοχή του εμβολίου».

Στο σημείο αυτό ο κ. Γιαννάκος τον διέκοψε με τον καθηγητή να του απαντά «αφήστε με να τελειώσω». Όπως είπε ο κ. Βασιλακόπουλος «στον νοσηλευτικό κλάδο υπάρχουν άνθρωποι με πολύ υψηλή μόρφωση (πτυχία, μεταπτυχιακά κ.α.) και άνθρωποι που έχουν τελειώσει μόνο Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης- κι αυτό δεν αφορά μόνο στους υγειονομικούς- τόσο μεγαλύτερη είναι η αποδοχή του εμβολίου».

Η αντίδραση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ήταν ξανά έντονη υποστηρίζοντας «καλό είναι να μην επιμένετε κ. Βασιλακόπουλε. Σας αδικεί αυτό που κάνετε. Έπρεπε να διαπαιδαγωγείτε την κοινωνία για τους εμβολιασμούς και όχι να λέτε αυτά που λέτε».

Ο Καθηγητής απάντησε ότι παραθέτει στοιχεία και ότι με βάση όλες τις στατιστικές «τα ποσοστά αποδοχής του εμβολίου αυξάνονται ανάλογα με το επίπεδο μόρφωσης. Αυτό είναι μια αλήθεια». Ο κ. Βασιλακόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Γιαννάκο είπε «ο λαϊκισμός έχει και όρια», με τον δεύτερο να ανταποδίδει λέγοντας: «τον δικό μου λέτε λαϊκισμό; Για κοιτάξτε στον καθρέφτη…».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ