Βαρβιτσιώτης για Blue Horizon: «Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου κάποιοι εξέλαβαν την τοποθέτησή μου ως εξίσωση» – ΒΙΝΤΕΟ

Εμένα με σοκάρει και το γεγονός ότι θεώρησε όλο αυτό το πλήρωμα ότι θα μπορούσε να συνεχίσει το ταξίδι του αφού ήξερε το τι έχει κάνει. είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα ζήτησε συγγνώμη για την «λανθασμένη διατύπωση» του που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.  

Blue Horizon: «Αποκλείεται ο Αντώνης να προκάλεσε διαπληκτισμό» – Tι λέει στο enikos.gr ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

«Να ζητήσω συγγνώμη αν άθελα μου, με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσης του ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Και συνέχισε: «Ο Αντώνης και η οικογένεια του, με την οποία προσπαθώ να επικοινωνήσω από το πρωί, είναι τα μεγάλα θύματα της τραγωδίας. Είναι και τα θύματα είναι και η εικόνα που χρόνια έχουμε την εμπιστοσύνη στους έλληνες ναυτικούς, που έχουν μάθει από αρχαιοτάτων χρόνων να σώζουν ανθρώπους στην θάλασσα και όχι να τους πετούν για να πνιγούν»

Blue Horizon: Ακόμη και μικρά παιδιά έγιναν μάρτυρες της φρίκης – Αποκαλυπτικές οι περιγραφές των επιβατών

«Πραγματικά δεν μπορώ να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους ένας έμπειρος καπετάνιος και ένα έμπειρο πλήρωμα συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον απάνθρωπο, κτηνώδη θα έλεγα, τρόπο. Κτηνώδη τρόπο. Η αδιαφορία απέναντι σε αυτή την ανθρώπινη ζωή πραγματικά με ξεπερνά», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας εξήγησε ότι αρχικά δηλώθηκε ως ατύχημα η πτώση στην θάλασσα. «Στη συνέχεια με τις μαρτυρικές καταθέσεις που έσκαγαν η μία μετά την άλλη και έλεγαν ότι σπρώχθηκε ο άνθρωπος στο θάλασσα δόθηκε εντολή να επιστρέψει το πλοίο», ανέφερε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μητσοτάκης για Blue Horizon: Νιώθω αποτροπιασμό και φρίκη

Επιπλέον ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το εάν υπάρχουν ευθύνες και του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και αν υπήρχαν στο σημείο οι άνδρες του λιμενικού που προβλέπονται. «Η πληροφόρηση που είχα ήταν ότι υπήρχε λιμενικός. Από τα βίντεο και τις μαρτυρικές καταθέσεις φαίνεται ότι δεν υπάρχει», τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είπε ότι εξετάζονται οι ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση ακόμη και της ιδιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου προκειμένου να επιβληθούν οι κυρώσεις, που προβλέπει ο νόμος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ