Blue Horizon: Πυρά κατά Βαρβιτσιώτη από την αντιπολίτευση – «Απάνθρωπη δήλωση»

Τα βέλη τους στον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την δήλωση του αναφορικά με τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Blue Horizon: Από πνιγμό ο θάνατος του 36χρονου Αντώνη, έφερε χτυπήματα στο κεφάλι – Τι λέει ο ιατροδικαστής στο enikos.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να καταδικάσει την «απάνθρωπη δήλωση Βαρβιτσιώτη». «Την ώρα που η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την αποτρόπαιη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης προέβη σε μια απάνθρωπη δήλωση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνεχίζει: «”Υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία” είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης εξισώνοντας το θύμα με τους θύτες αυτής της βαρβαρότητας».

Blue Horizon – Θάνατος 36χρονου: ΕΔΕ και για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε αποτροπιασμό «για τη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη και θεωρούμε αυτονόητη την άμεση καταδίκη της από τον κ. Μητσοτάκη».

Ανδρουλάκης: Αλγεινή εντύπωση από τις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος του πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την πρωινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησε από την κυβέρνηση να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη.

Blue Horizon: «Στροβιλιζόταν στη δίνη της προπέλας και οι υπεύθυνοι αδιαφορούσαν» – Ανατριχιαστική μαρτυρία στον Realfm

«Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως πετάς έναν άνθρωπο στη θάλασσα, όταν είναι προφανές ότι στο σημείο που ήταν το πλοίο, θέτεις σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του. Έχει σοκαριστεί η ελληνική κοινή γνώμη. Δυστυχώς, η βία είναι πια καθημερινότητα. Οι δηλώσεις, δε, του υπουργού Ναυτιλίας με τις οποίες εξισώνει προκλητικά τον θύτη με το θύμα, προκαλούν αλγεινή εντύπωση και περιμένουμε δημόσια αποδοκιμασία από την κυβέρνηση», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΚΚΕ: Να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά

Για απίστευτες εικόνες «της δολοφονίας του 36χρονου στον καταπέλτη του “Blue Horizon” σοκάρουν και “σφίγγουν το στομάχι” σε όποιον θέλει να λέγεται άνθρωπος», κάνει λόγο το ΚΚΕ.

«Η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής που βιώνουμε σχεδόν καθημερινά σε μια κοινωνία όπου βασιλεύουν οι σάπιες αξίες του ατομισμού και του κέρδους, οδηγεί σε τέτοια επίπεδα αποκτήνωσης, ώστε να πετάει κάποιος έναν άνθρωπο στη θάλασσα και -ενώ τον βλέπει να πνίγεται μέσα στα απόνερα- να δίνει εντολή να ξεκινήσει κανονικά το πλοίο, προφανώς για να μην υπάρξει καθυστέρηση, αφού για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες “ο χρόνος είναι χρήμα”», σημειώνει σε ανακοίνωση ο Περισσός.

Στη συνέχεια ζητά απαντήσεις από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και όλες τις αρμόδιες αρχές: «Τηρήθηκε από την εταιρεία το πρωτόκολλο και τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας κατά τον απόπλου του πλοίου; Υπήρχε παρουσία του Λιμενικού; Πώς είναι δυνατόν το πλοίο να αποπλέει και να ταξιδεύει ανενόχλητο για ώρα πριν δοθεί εντολή να επιστρέψει;».

«Είναι χαρακτηριστικό πως το τι πραγματικά έγινε αποκαλύφθηκε από τους ίδιους τους επιβάτες του πλοίου, ενώ η αρχική ενημέρωση του Λιμενικού έριχνε επί της ουσίας την ευθύνη στο θύμα», τονίζει το ΚΚΕ.

«Πέρα από τις δεδομένες ευθύνες μελών του πληρώματος που πρέπει να αποδοθούν, το ΚΚΕ απαιτεί να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα και όλες οι συνθήκες που το προκάλεσαν», καταλήγει το ΚΚΕ, που εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του 36χρονου.

Η επίμαχη δήλωση Βαρβιτσιώτη:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ