Blue Horizon: «Στροβιλιζόταν στη δίνη της προπέλας και οι υπεύθυνοι αδιαφορούσαν» – Ανατριχιαστική μαρτυρία στον Realfm

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα για τα όσα διαδραματίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τρίτης, εκεί όπου ο 36χρονος Αντώνης βρήκε φρικτό θάνατο, όταν μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη του πλοίου «Blue Horizon» και έπεσε στη θάλασσα.

Πειραιάς: «Ίσως και να χαμογελούσε ακόμα και την ώρα που αποχαιρετούσε τον άδικο κόσμο μας» – Ανάρτηση-γροθιά για τον 36χρονο Αντώνη

Ο κ. Δημήτρης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή είπε ότι «είδαμε να υπάρχει μια αψιμαχία μεταξύ του ύπαρχου και ενός επιβάτη που προσπαθεί να μπει στο πλοίο. Προσπάθησε δύο- τρεις φορές να μπει αλλά τον απωθούσε συνέχεια. Ο κόσμος φώναζε, καθώς ήταν φως φανάρι ότι θα γίνει κάποιο κακό. Όλοι το βλέπαμε. Και όντως ο επιβάτης βρέθηκε στη θάλασσα».

Συνεχίζοντας την ανατριχιαστική περιγραφή ο κ. Δημήτρης τόνισε ότι «κατ’ εμέ η δεύτερη εγκληματική ενέργεια ήταν ότι όταν έπεσε ο άνθρωπος στη θάλασσα, το μέλος του πληρώματος έκανε ένα ψυχρό και κυνικό νεύμα δείχνοντας τον άνδρα στο νερό και δίνοντας σήμα να φύγει το πλοίο. Δεν σταμάτησε καθόλου το πλοίο, δεν έγινε καμία προσπάθεια διάσωσης. Ούτε έγινε κίνηση να πετάξουν κάποιο σωσίβιο, που δεν ξέρω και αν θα βοηθούσε με την κατάσταση που επικρατούσε στη θάλασσα εκείνη τη στιγμή από τη δίνη της προπέλας. Και δεν είναι μόνο ότι έφυγε, αλλά δεν ενημέρωσε και το Λιμεναρχείο ότι είναι άνθρωπος στη θάλασσα».

Βαρβιτσιώτης για τον θάνατο του 36χρονου: Ήταν επιβάτης του πλοίου, βγήκε και ήθελε να ξαναμπεί

Ο αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε ότι «εμείς πήραμε τηλέφωνο το Λιμεναρχείο και ενημερώσαμε για το συμβάν και από τα βίντεο ξεκίνησε η διαδικασία. Κάποια άτομα πήγαν στον καπετάνιο και τους έκλεισε την πόρτα, ούτε που τους μίλησε. Δεν δέχτηκε κανέναν. Προχώρησε το πλοίο, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για εμάς και κάποια στιγμή ακούσαμε από τα μεγάφωνα ότι η εντολή από το Λιμεναρχείο είναι να σταματήσουμε αρόδο.  Η ανακοίνωση ήταν ότι επρόκειτο για το συμβάν στο λιμάνι για το οποίο δεν φέρει καμία ευθύνη το πλοίο και η εταιρεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο «εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κάποιος λιμενικός στο σημείο. Το ρωτήσαμε αυτό και μας είπαν ότι είναι ένας λιμενικός για ολόκληρο το λιμάνι. Δεν μπορούμε βέβαια να ρίξουμε ευθύνες στον λιμενικό γιατί δεν φεύγει μόνο ένα πλοίο από το λιμάνι. Αυτά είναι ευθύνη της Πολιτείας να καλύψει τα κενά. Το πλήρωμα φερόταν λες και όλα έβαιναν καλώς μέχρι που μας σταμάτησαν και γυρίσαμε πίσω έπειτα από εντολή της Εισαγγελίας».

Όπως είπε ο κ. Δημήτρης, «κάποιοι είπαν ότι είχαν δει τον 36χρονο στο πλοίο και μπαινόβγαινε, ορισμένοι ότι ο άνθρωπος είχε κάποια προβλήματα νοητικά. Είναι ακόμη χειρότερο να είναι γνωστός στο καράβι – γιατί λένε ότι ήταν γνωστός- και να του φερθούν με αυτόν τον τρόπο. Ήταν σοκαριστικό και συγκλονιστικό το περιστατικό, να βλέπω έναν άνθρωπο να στροβιλίζεται στη δίνη της προπέλας και την αδιαφορία των υπευθύνων. Τον ξαναπήρε η δίνη κάτω, δεύτερη φορά».

Ακούστε το ηχητικό:

Στον ασύρματο ακούστηκε «άνθρωπος στη θάλασσα»

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, δηλώθηκε μέσω ασυρμάτου «Άνθρωπος στη θάλασσα». Αυτό σημαίνει ότι και τα παραπλέοντα σκάφη στο λιμάνι του Πειραιά το άκουσαν και ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι του Λιμενικού Σώματος που ρυθμίζουν την κίνηση στο λιμάνι.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που δημιουργούνται, δεδομένου ότι ο απόπλους εποπτεύεται από λιμενικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε στέλεχος του Λιμενικού, αλλά όχι μπροστά στον καταπέλτη, καθώς είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση και η φόρτωση. Επίσης ερωτήματα δημιουργούνται και για τον λόγο που το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι για τον προορισμό του κανονικά, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα και επέστρεψε μόνο όταν υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση. Ο καπετάνιος, έχει πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στον καταπέλτη, λόγω των καμερών που υπάρχουν στο σημείο και των οθονών που έχει μπροστά του. Ωστόσο, πήρε την απόφαση να αναχωρήσει το πλοίο επειδή είχε καθυστερήσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ