Αποκάλυψη: Στον ασύρματο ακούστηκε «άνθρωπος στη θάλασσα» – Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά

Οργή προκαλεί το περιστατικό με τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» τον έσπρωξαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πνιγεί. Αίσθηση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο 36χρονος είχε πέσει στη θάλασσα και παρασυρόταν από τη δίνη του πλοίου που έφευγε, τα μέλη του πληρώματος δεν έδωσαν καμία σημασία, δεν του πέταξαν ούτε σωσίβιο, αλλά με απάθεια που προκαλεί σοκ είπαν απλά «φεύγουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, δηλώθηκε μέσω ασυρμάτου «Άνθρωπος στη θάλασσα». Αυτό σημαίνει ότι και τα παραπλέοντα σκάφη στο λιμάνι του Πειραιά το άκουσαν και ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι του Λιμενικού Σώματος που ρυθμίζουν την κίνηση στο λιμάνι.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που δημιουργούνται, δεδομένου ότι ο απόπλους εποπτεύεται από λιμενικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε στέλεχος του Λιμενικού, αλλά όχι μπροστά στον καταπέλτη, καθώς είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση και η φόρτωση. Επίσης ερωτήματα δημιουργούνται και για τον λόγο που το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι για τον προορισμό του κανονικά, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα και επέστρεψε μόνο όταν υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση. Ο καπετάνιος, έχει πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στον καταπέλτη, λόγω των καμερών που υπάρχουν στο σημείο και των οθονών που έχει μπροστά του. Ωστόσο, πήρε την απόφαση να αναχωρήσει το πλοίο επειδή είχε καθυστερήσει.

4 συλλήψεις

Στη σύλληψη τεσσάρων μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon προχώρησε το Λιμενικό Σώμα, μετά τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας στα social media, όπου ο 36χρονος στην προσπάθειά του να προλάβει το πλοίο, κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο, διαπληκτίστηκε με μέλη του πληρώματος και στη συνέχεια τον έσπρωξαν στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο άτομα από το πλήρωμα που βρίσκονταν στον καταπέλτη του πλοίου, ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος.

Από όλους λαμβάνονται καταθέσεις για την υπόθεση ενώ το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει προανακριτικό υλικό, αλλά και τα σχετικά βίντεο. Επίσης, έως αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό αν σήμερα αναμένεται και οι τέσσερις να οδηγηθούν στην εισαγγελία Πειραιά.

Το πλοίο αρχικά είχε αναχωρήσει για το Ηράκλειο, αλλά με εισαγγελική εντολή επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα

Η Διοίκηση της Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο με ανακοίνωσή της δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Στο Blue Horizon έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών» τόνισε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ