Blue Horizon: Ακόμη και μικρά παιδιά έγιναν μάρτυρες της φρίκης – Αποκαλυπτικές οι περιγραφές των επιβατών

Αποκαλυπτικές είναι οι μαρτυρίες των επιβατών του Blue Horizon, οι οποίοι έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του εγκλήματος που συντελέστηκε το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά, με θύμα τον 36χρονο Αντώνη.

Ακόμα και μικρά παιδιά έγιναν μάρτυρες της φρίκης και μάλιστα προσπάθησαν να ενεργοποιήσουν το πλήρωμα του πλοίου και τον πλοίαρχο, αλλά μάταια, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα cretalive.gr, που δημοσιεύει βίντεο με τις μαρτυρίες επιβατών του πλοίου.

Oι περίπου 700 επιβάτες του Blue Horizon, που έφτασαν το μεσημέρι στο λιμάνι του Ηρακλείου, ήταν κατάκοποι, εξαντλημένοι από την ταλαιπωρία αλλά κυρίως οργισμένοι. Είχαν μέσα τους πολύ θυμό για την τραγωδία στον καταπέλτη του πλοίου, αλλά και για την απανθρωπιά και την αναλγησία που επέδειξαν όσοι όφειλαν και είχαν υποχρέωση να προστρέξουν και να σώσουν τον Αντώνη από τον πνιγμό.

Ανάμεσα σε αυτούς και κρίσιμοι αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι κατέθεσαν και στο λιμεναρχείο Πειραιά για τα όσα αδιανόητα συνέβησαν μπροστά στα μάτια όλων.

Συγκλονίζει η μαρτυρία νεαρού επιβάτη, ο οποίος έχει δώσει διεξοδική κατάθεση στο λιμεναρχείο Πειραιά. Φώναζε εκείνος, φώναζε όλο το κατάστρωμα, καμία αντίδραση.

«Του φώναζα “τι κάνεις; Σταμάτα.” Τίποτα. Δε φώναζα μόνο εγώ, όλο το κατάστρωμα. Μετά τραβήχτηκαν όλοι πίσω γιατί για κάποιο λόγο φοβούνται. Για ποιο λόγο να φοβόμαστε; Μπορεί να ήμουν εγώ στη θέση του. Μία μάνα κλαίει σήμερα, ένας αδερφός κλαίει σήμερα. Άρα, τι κάνουμε;».

Όπως τονίζει η ιστοσελίδα, είναι ο ίδιος που μαζί με τρία ακόμα άτομα και ένα εξάχρονο παιδί, προσπάθησαν να ενεργοποιήσουν το πλήρωμα και τον πλοίαρχο. Μάταια. Τους έκλεισαν την πόρτα. Την ώρα που ο Αντώνης πνιγόταν στα νερά του λιμανιού, αβοήθητος.

Δείτε όσα δήλωσαν στο παρακάτω βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ