Blue Horizon: «Του φωνάζαμε “τι κάνεις, δολοφόνε”» – Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες επιβατών

Γροθιά στο στομάχι είναι οι μαρτυρίες των επιβατών του Blue Horizon για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 36χρονος Αντώνης έχασε την ζωή του, χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι μαρτυρίες έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ της φρίκης, μετά τα βίντεο-σοκ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και στα οποία καταγράφονται μέλη του πληρώματος του Blue Horizon να σπρώχνουν τον Αντώνη, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί, αβοήθητος. Σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό, το πλοίο αναχώρησε με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης, αλλά επέστρεψε στη συνέχεια έπειτα από σχετική εντολή του εισαγγελέα. Τέσσερα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν και οδηγούνται σήμερα στην εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού.

Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου σήμερα το μεσημέρι και οι επιβάτες περιέγραψαν στους δημοσιογράφους τα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά και πώς ο Αντώνης κατέληξε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

«Πάει να κάνει μια γρήγορη κίνηση, ενώ αμέσως το πλοίο πάει να φύγει. Τα σπρωξίματα είναι τρία, ξεκάθαρα, τα έχω δει από πάνω. Σπρώχνει μια φορά, δεύτερη φορά, την τρίτη πέφτει κάτω. Δεν έγινε καμία κίνηση μετά. Λέει “έλα πάμε όλοι ήρεμα”. Ο άνθρωπος πέφτει οριζόντια, χτύπησε. Δεν μπορούσα να καταλάβω, κάναμε κανονική πορεία. Του φωνάζαμε τι κάνεις, δολοφόνε. Φωνάζαμε και δεν σταμάτησε κανένας. Φτάνει 10 η ώρα και μας σταματάει, μετά από λίγο παίρνει εντολή να γυρίσει και ξανά σταματάει» λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Δείτε το βίντεο από το cretalive.gr:

Σύμφωνα με τη νεκροψία-νεκροτομή που πραγματοποίησαν σήμερα οι ιατροδικαστές Σωκράτης Τσαντίρης και Σωτήρης Μπογιόκας, ο θάνατος του Αντώνη επήλθε από πνιγμό.

Μιλώντας στο enikos.gr, ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης τόνισε πως η αιτία θανάτου είναι «Πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος σε έδαφος κάκωσης κεφαλής».

Παράλληλα, από τη νεκροψία διαπιστώθηκε πως ο 36χρονος Αντώνης έφερε χτυπήματα στο κεφάλι και το πρόσωπο, πιθανότατα επειδή χτύπησε σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια της πτώσης του.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ανακοίνωσε σήμερα ότι διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ως προς την διαχείριση του τραγικού περιστατικού με τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ