Βαρνάβας: Κατέρρευσε ψευδοροφή στο δημοτικό σχολείο – «Θα είχαμε θύματα αν υπήρχαν παιδιά στην αίθουσα» – ΦΩΤΟ

Κατέρρευσε ολόκληρη η ψευδοροφή μέσα στην αίθουσα σχολείου στον Βαρνάβα. «Θα είχαμε θύματα αν ήταν υπήρχαν παιδιά στην αίθουσα» λέει στο enikos.gr ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Σπύρος Ηλίας.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Ηλίας, η συγκεκριμένη κατασκευή ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο και χθες το απόγευμα η Διευθύντρια του σχολείου όταν άνοιξε την αίθουσα βρέθηκε μπροστά σε ένα πρωτοφανές – όπως το χαρακτήρισε – θέαμα.

«Αμέσως ειδοποιήθηκα και μόλις αντίκρυσα το μέγεθος της ζημιάς βρέθηκα προ εκπλήξεως», ανέφερε ο κ. Ηλίας κι έπειτα εξήγησε ότι « περίμενα να αντικρίσω μία εντελώς διαφορετική εικόνα, περίμενα μέρος της οροφής να έχει καταρρεύσει και όχι ολόκληρη η κατασκευή»

«Είναι εγκληματικό ολόκληρη οροφή να καταρρέει. Θα μπορούσαμε να μετράμε θύματα εάν αυτό είχε συμβεί σε ένα μήνα που τα σχολεία θα ήταν ανοιχτά. Άλλο να βλέπεις τις εικόνες και άλλο να τις ζεις αν υπήρχαν παιδιά από κάτω θα κάναμε λόγο ένα μεγάλο έγκλημα και μία ασύλληπτη τραγωδία», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Επιπρόσθετα, ο πρώην κοινοτάρχης Βαρνάβα σημείωσε ότι αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι κι έτσι στο σημείο κατέφθασε η αστυνομία και κλιμάκιο του Δήμου. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, πάντως, ο κ. Ηλίας σχολίασε ότι «δεν είναι δυνατό να μην υπάρχουν άνθρωποι που να επιβλέπουν τις δομές του σχολείου. Δεν γίνεται μόνο τέσσερις άνθρωποι στον Δήμο να έχουν ευθύνη για όλα τα κτίρια της περιοχής.

«Το πρωί αναμένεται να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου και να διερευνηθούν τα έγγραφα που συνδέονται με την κατασκευή. Ζητάμε να απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος εργολάβος, καθώς δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη. Με μία πρώτη εκτίμηση φαίνεται πως πρόκειται για ζήτημα κατασκευής και όχι υλικών», καταλήγει ο ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα Σπύρος Ηλίας.

Η απάντηση του Δήμου Μαραθώνα:

Στο πλαίσιο του έργου Ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων δημοτικής ενότητας Βαρνάβα και στο Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα, σημειώθηκε πτώση ψευδοροφής σε αίθουσα του σχολείου που είχε τοποθετηθεί από τον ανάδοχο. Ο Δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας, μαζί με τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαραθώνος επισκέφθηκαν το Σχολείο, ενώ άμεσα κλήθηκε και ο ανάδοχος.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, μαζί με τον ανάδοχο, διενεργούν πλήρη και ενδελεχή έλεγχο σε όλες τις κατασκευές που έγιναν στα πλαίσια του έργου, αλλά και σε όλες τις εγκαταστάσεις του σχολικού κτιρίου ώστε να διασφαλιστεί η καταλληλότητά τους και η ασφάλεια μαθητών και διδασκόντων, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα σχολικά κτίρια.

Ο Δήμος Μαραθώνος, σε κάθε περίπτωση, θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες και νόμιμες ενέργειες για την ασφαλή λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Βαρνάβα και τη διασφάλιση των δημοτικών συμφερόντων.

Δείτε φωτογραφίες

Βαρνάβας σχολείο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ