Οργή για τα γαϊδουράκια που κουβαλάνε μέχρι και ψυγεία στην Ύδρα – Τα βίντεο που ανέβασε η Εριέττα Κούρκουλου

Εικόνες και βίντεο με γαϊδουράκια να μεταφέρουν μέχρι και ψυγεία στην Ύδρα κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και προκαλούν οργή στους χρήστες.

Καύσωνας «Κλέων»: Νέες καταγγελίες από φιλοζωική οργάνωση – ΒΙΝΤΕΟ με υπερφορτωμένα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο instagram δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες με γαϊδούρια να κουβαλούν βαριά αντικείμενα προκειμένου να τα μεταφέρουν.

«Όταν ήμουν μικρότερη υπέκυπτα εύκολα στον θυμό και λειτουργούσα παρορμητικά. Πλέον ωρίμασα. Θα έρθω προετοιμασμένη με λύσεις… με απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που ξέρω ότι θα τεθούν. Όμως ΘΑ ΕΡΘΩ γιατί δεν δικαιολογούνται αυτές οι εικόνες το 2023» έγραψε αρχικά, ενώ στην συνέχεια κοινοποίησε τις σοκαριστικές εικόνες.

Σαντορίνη: Οργή των φιλοζωικών για τα γαϊδουράκια – «Δεν υπάρχει νομοθεσία που να προστατεύει τα ιπποειδή»

Δείτε τα ΒΙΝΤΕO και τις εικόνες που ανέβασε στο instagram

 

Να σημειωθεί ότι στα μέσα Ιουλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» είχε καταγγείλει ότι στη διάρκεια του καύσωνα έγινε παραβίαση της εγκυκλίου, καθώς σε Αίγινα και Σαντορίνη τα ζώα εργάζονταν κανονικά στους δρόμους. Στις αρχές του προηγούμενου μήνα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και ο  Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών σε ανοιχτή επιστολή τους στους αρμόδιους φορείς είχαν ζητήσει να απαγορευθεί η χρήση ιπποειδών για μεταφορές τουριστών και αποσκευών.

«Η κακοποίηση χιλιάδων ιπποειδών (αλόγων, μουλαριών και γαϊδουριών) που υποχρεώνονται να εργάζονται ατελείωτες ώρες, μέσα στον ήλιο, κουβαλώντας ανθρώπους και αποσκευές ή σέρνοντας άμαξες, συνήθως σε δύσκολες διαδρομές, συχνότατα με υπερβολικό βάρος, με κακό εξοπλισμό που μεγαλώνει την κακοποίησή τους, συχνότατα μεγάλης ηλικίας ή άρρωστα, αφυδατωμένα και εξαντλημένα, είναι η πραγματικότητα και οδηγεί συχνά σε βαρύτατους τραυματισμούς, αναπηρίες και θανάτους», υπογράμμισαν οι οργανώσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ