Τζουμέρκα: Αυτός είναι ο άτυχος σκιέρ που έχασε τη ζωή του

Ερμής

Τραγωδία στα Τζουμέρκα όπου ο 21χρονος σκιέρ Ερμής Θεοχαρόπουλος ανασύρθηκε νεκρός. Ο νεαρός αναρριχητής είχε πάει να κάνει ορειβατικό μαζί με τον πατέρα του και άλλα άτομα στην περιοχή της Στρογγούλας στα Τζουμέρκα, εκεί όπου έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε γκρεμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο ορειβάτες που βρίσκονταν στην περιοχή Καταφύγιο Τζουμέρκων, ο νεαρός εντοπίστηκε από τον πατέρα του και ακόμη δύο άτομα που βρίσκονταν δίπλα του.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας του, ο οποίος όταν είδε πως το παιδί του έπεσε από τη χαράδρα έσπευσε, δεμένος με σχοινιά, να το βοηθήσει.

Οι εκκλήσεις του προς την πυροσβεστική ήταν αγωνιώδεις  προκειμένου να μεταβούν γρήγορα στο σημείο τα κλιμάκια για να σώσουν το παιδί του.

Για τη διάσωσή του κινητοποιήθηκαν ειδικά κλιμάκια της ΕΜΑΚ, ενώ στο σημείο μετέβη και ελικόπτερο. Τελικά η ΕΜΑΚ δεν μπόρεσε να προσεγγίσει καθώς η χαράδρα στην οποία εντοπίστηκε ήταν ιδιαίτερα δύσβατη. Τον 23χρονο ανέσυρε με σχοινιά, χωρίς τις αισθήσεις του, το Super Puma. Οι διασώστες προσπάθησαν να επαναφέρουν τον άτυχο σκιέρ με ΚΑΡΠΑ, όμως δεν τα κατάφεραν.

Ποιος ήταν ο Ερμής Θεοχαρόπουλος

Ο Ερμής Θεοχαρόπουλος  ήταν γνωστός αναρριχητής, που καταγόταν από τον Καταρράκτη Τζουμέρκων. Ήταν γεννημένος στις 17 Σεπτεμβρίου το 2000. Είχε το παρατσούκλι “Ερμίδης”, λάτρευε τη μουσική και τα ντραμς του και άκουγε ραπ και ροκ μουσική. Ο Ερμής χαρακτηριζόταν από το μεγάλο πάθος του για ό,τι αγαπούσε και για την επιμονή του. Είχε μπει μάλιστα σε ένα επαγγελματικό πρόγραμμα προπόνησης στην αγωνιστική αναρρίχηση και φιλοδοξούσε να μπορέσει να κάνει τη διαφορά.

Ο ίδιος είχε πει ότι ξεκίνησε την αναρρίχηση αγωνιστικά στα 7 του χρόνια διότι οι γονείς του εργάζονταν σε ορειβατική πίστα. “Ήταν φυσιολογικό κι εγώ να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο” είχε πει σημειώνοντας ότι η αναρρίχηση είναι πολύ όμορφο άθλημα αλλά και εξίσου απαιτητικό.

Exit mobile version