Τσικνοπέμπτη: Ψησταριές στον δρόμο και «ρεζερβέ» τραπέζια – Οι ετοιμασίες στην Θεσσαλονίκη

Σε πυρετώδεις ρυθμούς κινούνται για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης τα εστιατόρια αλλά και αρκετά καφέ-μπαρ της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν είναι λίγοι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν προνοήσει από νωρίς να «κλείσουν» τραπέζι προκειμένου να γιορτάσουν με την παρέα τους το αγαπημένο έθιμο.

Απόκριες 2023: Ανοίγει αύριο το Τριώδιο – Πότε πέφτουν Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα

Εξωτερικά ψησίματα προορίζεται να λάβουν χώρα σε κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας, όπως στην Βασιλέως Ηρακλείου και τους γύρω δρόμους, αλλά και στην ανακαινισμένη Αγορά Μοδιάνο που αναμένεται να στηθούν ψησταριές επί της οδού Ερμού. Πέρα όμως από το παραδοσιακό ψήσιμο, η Αγορά θα ενώσει δυνάμεις με το Street Outdoors με σκοπό να απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες ένα πάρτι που θα ξεκινήσει από τις 4 το απόγευμα και θα διαρκέσει έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Μεγάλη ζήτηση

Η τροφοδοσία από την πλευρά των επιχειρηματιών έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς εκτιμάται πως τα νούμερα των κρεάτων αλλά και των συνοδευτικών που θα απαιτηθούν θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, επαναφέροντας τη ζήτηση στα προ πανδημίας επίπεδα.

Τσικνοπέμπτη: Τι γιορτάζουμε και γιατί ψήνουμε

«Η ζήτηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Στο κατάστημα του κέντρου τέτοιες μέρες δεν κάνουμε κρατήσεις, θα επιχειρήσουμε να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατό περισσότερους πελάτες. Στο εστιατόριο μας στη δυτική είσοδο της πόλης σχεδόν το 100% των τραπεζιών είναι ήδη κρατημένα» ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επιχειρηματίας Σταύρος Σωτηρούδης,

Στο επίκεντρο το σουβλάκι

Στην κορυφή της λίστας στις προτιμήσεις των καταναλωτών βρίσκεται το σουβλάκι, με τους κρεοπώλες της Θεσσαλονίκης να εκτιμούν πως η φετινή χρονιά θα φέρει αύξηση τόσο στις πωλήσεις των κρεάτων όσο και στα εξωτερικά ψησίματα θέτοντας τα έσοδα στα προ πανδημίας επίπεδα.

“Την τιμητική του έχει το σουβλάκι, ακολουθούν με μεγάλη ζήτηση η παντσέτα, το λουκάνικο και τα σουτζουκάκια, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, Νίκος Μπαλαμπανίδης.

Στα περίπου 900 κρεοπωλεία που λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις στο νομό Θεσσαλονίκης υπάρχει επάρκεια κρεάτων, ενώ οι τιμές τους τελευταίους 4 – 5 μήνες παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

“Οι σύλλογοι και τα σχολεία έχουν προνοήσει για τις προμήθειες. Φέτος θα υπάρξει αύξηση στις πωλήσεις των κρεάτων, αφενός, εξαιτίας του πολύ καλού καιρού, αφετέρου, εξαιτίας της απελευθέρωσης από τα μέτρα για τον κορονοϊό”, συμπλήρωσε ο κος Μπαλαμπανίδης.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ