Άλκης Καμπανός: «Μην με χτυπάτε άλλο» φώναζε ο πατέρας του στη δίκη – Τι έδειξαν τα βίντεο από το σημείο της επίθεσης

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού ξέσπασε κατά την διάρκεια της εξέτασης του αστυνομικού του τμήματος Ανθρωποκτονιών, φωνάζοντας εμφανώς φορτισμένος τις τελευταίες λέξεις που φέρεται να ψέλλισε ο 19χρονος γιος του πριν ξεψυχήσει: «Μην με χτυπάτε άλλο».

Άλκης Καμπανός: «Γνώριζαν τι έκαναν και πόση ζημιά θέλουν να προκαλέσουν» – Τι κατέθεσε αστυνομικός του Ανθρωποκτονιών

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, o συνήγορος υπεράσπισης του δεύτερου κατηγορούμενου έκανε κάποιες ερωτήσεις συσχετισμού στον μάρτυρα, ότι επρόκειτο για οπαδικό εκατέρωθεν. Συγκεκριμένα, ρώτησε τον 47χρονο «γιατί δεν κάλεσαν την αστυνομία;», εννοώντας τους φίλους του Άλκη.

Σε αυτό το σημείο, ο πατέρας του Άλκη φώναξε δύο φορές «μην με χτυπάτε άλλο» και στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα, όπως και η μητέρα του άτυχου 19χρονου, ενώ κάποιοι εκ των παρευρισκομένων ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Άλκης Καμπανός: «Τον βρήκα σε μια λίμνη αίματος, σαν να μπήκαμε σε σφαγείο» – Συγκλονίζει η κατάθεση αστυνομικού

Σημειώνεται πως οι γονείς του 19χρονου ξέσπασαν σε λυγμούς και νωρίτερα κατά τη διάρκεια εξέτασης του ίδιου μάρτυρα, όταν αυτός ανέφερε τα χτυπήματα που είχε ο Άλκης στο σώμα, τα χέρια και το κεφάλι του.

Άλκης Καμπανός: Βίντεο από το σημείο της επίθεσης προβλήθηκαν στη δίκη

Νωρίτερα, οι γονείς του αδικοχαμένου φοιτητή παρακολούθησαν σιωπηλοί και ανέκφραστοι καρέ-καρέ τα βίντεο που προβλήθηκαν από το σημείο της φονικής επίθεση, την ίδια ώρα που ο μάρτυρας αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης κατέθετε στο δικαστήριο για τις κινήσεις και θέσεις τόσο των κατηγορουμένων όσο και των οχημάτων τους αναφορικά με τους χρόνους τέλεσης του άγριου εγκλήματος.

Άλκης Καμπανός: Με αναμμένα κεριά η σιωπηρή πορεία για τον έναν χρόνο από την δολοφονία του

Επρόκειτο για υλικό το οποίο περιλαμβάνεται στο φάκελο της δικογραφίας και προέρχεται από ένα κατάστημα ψιλικών, ένα χρυσοχοείο και από δύο μπαλκόνια παρακείμενων πολυκατοικιών (τα δύο πρώτα από κάμερες ασφαλείας και τα υπόλοιπα από κινητά τηλέφωνα). Την προβολή τους είχε ζητήσει το δικαστήριο, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα μερίδας της υπεράσπισης.

Τα επίμαχα βίντεο – ανάλογα με το σημείο απ’ όπου τραβήχτηκαν – μεταξύ άλλων καταγράφουν την άφιξη και αποχώρηση των τριών αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν οι κατηγορούμενοι, ενώ δείχνουν τις τελευταίες στιγμές της επίθεσης (στο σύνολό της διήρκησε 66 δευτερόλεπτα, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας) και κάποιους εκ των 12 εμπλεκόμενων προσώπων να απομακρύνονται από τα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας επί της οδού Γαζή, όπου τελέστηκε το έγκλημα, τρέχοντας προς τα οχήματα.

Ο αστυνομικός κλήθηκε να τοποθετήσει έναν έναν τους κατηγορούμενους χρονικά και χωροταξικά στο αιματηρό συμβάν, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά ότι επρόκειτο για «καταδρομική επίθεση». Από τις αστυνομικές έρευνες φαίνεται δε, να προέκυψε – όπως κατέθεσε ο αστυνομικός – ότι η επίθεση έγινε ως «αντίποινα» για προγενέστερο οπαδικό επεισόδιο στο οποίο είχε εμπλακεί, ως θύμα, ένας εκ των κατηγορουμένων.

Αναφορικά με τις έρευνες και το DNA που εντοπίστηκε, ο ίδιος μάρτυρας, μεταξύ άλλων, έκανε αναφορά στο τρίτο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο κατηγορούμενος που συνελήφθη χρονικά τελευταίος, λέγοντας ότι παρότι «το όχημα είχε πλυθεί μέσα-έξω» εντοπίστηκε γενετικό υλικό από τον συνοδηγό του.

Από τη σημερινή διαδικασία δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης και γι’ αυτό το δικαστήριο χρειάστηκε να κάνει μία ολιγόλεπτη διακοπή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Στο βήμα του μάρτυρα βρίσκεται ο ίδιος αστυνομικός και απαντάει στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Εκτιμάται ότι η κατάθεσή του θα συνεχιστεί και κατά την προγραμματισμένη αυριανή συνεδρίαση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ