Άλκης Καμπανός: «Γνώριζαν τι έκαναν και πόση ζημιά θέλουν να προκαλέσουν» – Τι κατέθεσε αστυνομικός του Ανθρωποκτονιών

«Καταδρομική» χαρακτήρισε την δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν οι 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ κατά του Άλκη Καμπανού και της παρέας του, ο αστυνομικός του τμήματος Ανθρωποκτονιών που έφτασε στο σημείο της δολοφονίας, αφού είχαν αποχωρήσει τα ασθενοφόρα με τον 19χρονο και τον δεύτερο τραυματία.

Άλκης Καμπανός: «Τον βρήκα σε μια λίμνη αίματος, σαν να μπήκαμε σε σφαγείο» – Συγκλονίζει η κατάθεση αστυνομικού

Στην κατάθεσή του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ο αστυνομικός περιέγραψε τις προσπάθειες των συναδέλφων του να συμπληρώσουν το παζλ της δολοφονικής επίθεσης στην περιοχή της Χαριλάου, πριν από έναν χρόνο. Όπως είπε, οι δράστες γνώριζαν τι ήθελαν και πόση ζημιά θέλουν να προκαλέσουν.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλεξαν όλα τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, τόσο από το βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο εξετάστηκε καρέ-καρέ, όσο και των υπολοίπων στοιχείων, όπως αποτυπώματα και γενετικό υλικό, με τον μάρτυρα να προσπαθεί να τα περιγράψει όσο πιο αναλυτικά γίνεται, τις κινήσεις και τις θέσεις των 12 κατηγορουμένων.

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Ο άγνωστος διάλογος μεταξύ των δραστών που αποκάλυψε φίλος του 19χρονου

«Γνώριζαν τι έκαναν»

«Τα πρώτα βασικά στοιχεία ήταν ότι υπήρχε πάρα πολύ αίμα, αιματηρά τυπώματα παπουτσιών, όπως και το δρεπάνι με πολλά αίματα. Ανοίγοντας τον κύκλο της έρευνας, εντοπίστηκε ένα ξύλινο στυλιάρι στην οδό Γαζή όπως και στην Σεφέρη βρέθηκε ένα κομμάτι από κράνος και επιπλέον αίμα. Στην περιοχή της Θέρμης προς τα κοιμητήρια, εντοπίστηκαν ένα σφυρί, ένα μαχαίρι καραμπίτ και κράνη», περιέγραψε.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, υπήρχε εξαρχής το δεδομένο ότι πρόκειται για οπαδικό επεισόδιο και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως μία μεγάλη ομάδα ατόμων (10-12) επιτέθηκε σε μια άλλη ομάδα περίπου 5-6 ατόμων.

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Κατάφερα και ξέφυγα, αλλιώς θα είχα την ίδια κατάληξη» – Συγκλονιστική κατάθεση φίλου του 19χρονου

Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε την επίθεση ως «καταδρομική», και τόνισε πως σε ανάλογες επιθέσεις, ο καθένας από τους δράστες ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει. «Πρόκειται για μια πολύ γρήγορη επίθεση. Κατεβαίνουν σχεδόν ταυτόχρονα από τα οχήματα, επιτέθηκαν και έφυγαν. Είναι επιθέσεις, που φαίνεται πως οι δράστες έχουν ξανακάνει. Φαίνεται πως όλοι είχαν όπλα, τα είχαν μαζί τους ήδη πριν την επίθεση και γνώριζαν τι θέλανε να κάνουν και πόση ζημιά θέλουν να προκαλέσουν. Δεν έχει σημασία ποιους χτυπάνε, τους αρκεί μόνο ότι υποστηρίζουν διαφορετική αυξητική ομάδα».

Τα στοιχεία που «έδωσαν» τον 1ο κατηγορούμενο

Όπως αναφέρει το thesstoday, οι πρώτες μαρτυρίες έκαναν λόγο ξεκάθαρα για τον πρώτο κατηγορούμενο ο οποίος ουσιαστικά αναγνωρίστηκε, όπως και ανέφεραν για ένα λευκό Citroen, του οποίου τα εξωτερικά χαρακτηριστικά μοιάζουν πάρα πολύ με το όχημα του πρώτου κατηγορούμενου, στοιχείο το οποίο προκύπτει και από τα βίντεο.

«Ο συγκεκριμένος όταν προσήχθη, ήταν αρνητικός να μιλήσει για οτιδήποτε, ζητούσε δικηγόρο και έλεγε μόνο “δεν ξέρω τίποτα”. Αργότερα, άρχισε να λέει πως βρισκόταν στο σημείο αλλά δεν κατέβηκε από το όχημα, όπως και δεν έδινε στοιχεία για κανέναν άλλον δράστη.

Τότε έγινε μια έρευνα σε όλους τους συνδέσμους του ΠΑΟΚ, και σε αυτόν που βρίσκεται στην οδό Παλαιών Πατρών, χρησιμοποιήθηκαν τα κλειδιά του πρώτου κατηγορούμενου, με τα οποία ανοίξαμε και την πόρτα. Άρα επιβεβαιώθηκε ότι ήταν ηγετικό στέλεχος, αφού δεν γίνεται ο καθένας να έχει κλειδιά. Όσο περνάει ο καιρός και η έρευνα συνεχίζεται, άρχισε να ζορίζεται όλο και περισσότερο. Κάποια στιγμή μας είπε τα υπόλοιπα ονόματα των κατηγορουμένων και έδωσε μια εικόνα για τα σημεία που βρίσκονταν και πως περίπου έγινε όλο το σκηνικό. Πλέον, είχαμε την επιβεβαίωση για το ποιοι είναι τελικά οι κατηγορούμενοι», είπε ο μάρτυρας.

Η διαδρομή των τριών οχημάτων

Όπως έχουν καταλήξει οι Αρχές, οι δράστες πήγαν στον τόπο του εγκλήματος με τρία αυτοκίνητα: ένα λευκό Citroen C3, ένα μαύρο Renault Clio και ένα γκρι Volkswagen Polo.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε από τον σύνδεσμο που βρίσκεται στην οδό Παλαιών Πατρών με κατεύθυνση την περιοχή της Χαριλάου. «Βγήκαν στην Εγνατία, κατέβηκαν προς το Ιπποκράτειο, έστριψαν στην Πλαστήρα, κινήθηκαν προς την οδό 25ης Μαρτίου, στη συνέχεια στην Καραμανλή και ανέβηκαν στο πάρκο Ελβετίας. Ουσιαστικά αυτή η κίνηση που κάνουν είναι ότι αποφεύγουν να περάσουν από το γήπεδο του Άρη, δεν θέλουν να περάσουν από εκεί, κάνουν μια περιμετρική κίνηση.

Πρέπει να γνώριζαν το σημείο που έγινε η επίθεση. Προφανώς ήξεραν ότι εκεί υπάρχουν οπαδοί του Άρη, και γενικώς γνώριζαν τα σημεία που ενδέχεται να υπάρχουν οπαδοί της ομάδας. Απέφυγαν να προσεγγίσουν σημεία που υπήρχε κόσμος. Παράλληλα προσπάθησαν να μην πετύχουν μεγάλη ομάδα ατόμων, ώστε να υπερτερούν αριθμητικά. Ο τρόπος που γίνονται όλες αυτές οι επιθέσεις, συνήθως οι δράστες γνωρίζουν πού να κατευθυνθούν».

Σε αυτό το σημείο ο μάρτυρας ανέφερε ακριβώς τις θέσεις των κατηγορουμένων στα οχήματα που χρησιμοποίησαν.

Ο άγνωστος που έστειλε το βίντεο στις Αρχές

Στο πλαίσιο της έρευνας αναζητήθηκε και κατασχέθηκε βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας από καταστήματα που βρίσκονται κοντά στον τόπο της δολοφονίας. Τότε, άγνωστο άτομο, έστειλε με email στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, βίντεο διάρκειας 51 δευτερολέπτων, το οποίο έχει ληφθεί πιθανότατα μέσω κάμερας κινητού τηλεφώνου.

Σε αυτό, καταγράφονται τα δύο αυτοκίνητα των κατηγορουμένων, και αποσπασματικά λόγω μεγάλης απόστασης, η πράξη της ένοπλης επίθεσης και η διαφυγή των δραστών.

Το Citroen και το Renault φαίνεται από κοινού να σταθμεύουν προσωρινά, στο ύψος της συμβολής των οδών Πλαστήρα και Γαζή, σε απόσταση λίγων μέτρων από τον χώρο της επίθεσης. Απο αυτά, βγαίνουν οι δράστες, με αντικείμενα στα χέρια.

Στο συγκεκριμένο βίντεο πλην αυτών των οχημάτων, φαίνεται και ένα όχημα BMW, του οποίου οι επιβαίνοντες ωστόσο δεν εξήλθαν του οχήματος και όπως διαπιστώθηκε, δεν συμμετείχαν στην επίθεση.

«Τα άτομα που ήταν σε αυτό το όχημα, μας είπαν πως είδαν τους δράστες να βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους και να παίρνουν από το πορτ μπαγκαζ λοστούς και κλομπ. Στη συνέχεια επιτέθηκαν στην παρέα των πέντε ατόμων και επέστρεψαν στα αμάξια τους για να φύγουν».

Η δίκη συνεχίζεται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ