Έτσι έγινε το τροχαίο στην Αίγινα: «Δεν μπορούσε να μιλήσει το παιδί» λέει η γιαγιά μαθήτριας που τραυματίστηκε

Τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις μαθήτριες σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Μαΐου στην Αίγινα.

Αίγινα: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο που συνέβη το τροχαίο με τα τρία τραυματισμένα παιδιά

Όπως πρώτο έγραψε το enikos.gr, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες λύθηκε το χειρόφρενο λεωφορείου του ΚΤΕΛ με αποτέλεσμα να κυλήσει προς το μέρος του πούλμαν που εκείνη τη στιγμή αποβίβαζε τα παιδιά και τρία εξ αυτών να «σφηνώσουν» ανάμεσα στα δύο οχήματα.

Το ατύχημα συνέβη έξω από την Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου, όπου τα παιδιά είχαν πάει στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής και όπως φαίνεται στη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr, το λεωφορείο έχει προσκρούσει πάνω σε δέντρο, το οποίο έχει ξεριζωθεί.

Τροχαίο στην Αίγινα: Λύθηκε το χειρόφρενο πούλμαν – Τραυματίστηκαν τρεις μαθητές

Αίγινα- πούλμαν- τροχαίο

τροχαίο Αίγινα τροχαίο Αίγινα

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» οι μαθήτριες – Σε επέμβαση θα υποβληθεί η μία

Οι τραυματίες, μαθήτριες σε σχολείο του Χαλανδρίου, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του Νησιού για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ η η τρίτη πιο σοβαρά. Όπως είπε στο enikos.gr, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στην Αίγινα, Σωκράτης Δούκας η πιο σοβαρά τραυματισμένη μαθήτρια έχει κακώσεις στον θώρακα, τονίζοντας ότι και οι τρεις μαθήτριες είναι εκτός κινδύνου.

Οι τρεις μαθήτριες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου έφτασαν λίγο μετά τις 15.00. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μαθήτρια που τραυματίστηκε πιο σοβαρά, θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, για την αντιμετώπιση αιμοπνευμονοθώρακα. Η κατάστασή της είναι καλή και οι γονείς της βρίσκονται κοντά της. Η επέμβαση αφορά την τοποθέτηση «μπιλάου», δηλαδή σωλήνα θωρακικής παροχέτευσης, για την απομάκρυνση των υγρών που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο της κάκωσης. Αποτελεί συνηθισμένη επεμβατική διαδικασία. Νωρίτερα, το κορίτσι υποβλήθηκε σε ακτινολογικό έλεγχο.

«Δεν μπορούσε να μιλήσει το παιδί, είχε ταραχτεί»

Η γιαγιά μίας εκ των μαθητριών που τραυματίστηκαν, μιλώντας στo MEGA, ανέφερε πως η εγγονή της τραυματίστηκε ελαφρά.

«Πήγαιναν σε ένα μοναστήρι να προσκυνήσουν. Η διευθύντρια, απ’ ότι είπε, σφήνωσαν στο πούλμαν. Λύθηκε το χειρόφρενο από το ένα πούλμαν και έπεσε πάνω σε τρία κορίτσια. Η διευθύντρια μας είπε ότι το δικό μας παιδί δεν ήταν εκεί, αλλά είδε αίματα στο χέρι» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούσε να μιλήσει το παιδί, είχε ταραχτεί. Στο χέρι της έχει κάτι γρατσουνιές, απ’ ότι μας είπαν. Αυτό έχουν πει και στη μαμά της, η οποία έχει ξεκινήσει και έχει πάει στο Αγία Σοφία».

Συνελήφθησαν και οι οδηγοί των δύο λεωφορείων

Στη σύλληψη και των δύο οδηγών λεωφορείων που ενεπλάκησαν στο τροχαίο στην Αίγινα προχώρησε η Αστυνομία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ