Μόσιαλος, Λαζανάς και Τζανάκης καταγγέλλουν ότι δέχονται απειλές

Απειλές ακόμη και για τη ζωή τους υποστηρίζουν ότι έχουν δεχτεί επιστήμονες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και έχουν εκφράσει δημοσίως τις θέσεις τους.

«Θα σε σπάσω στο ξύλο», «θα σε βρω όπου κι αν κρυφτείς», υβριστικά μηνύματα και βωμολοχίες, αλλά και κατάρες τύπου «να πεθάνεις» είναι μερικά από όσα καταγγέλλουν στα «ΝΕΑ» ότι τους λένε κατά καιρούς.

Μόσιαλος: Λαμβάνω απειλητικά μηνύματα μία με δύο φορές την εβδομάδα

«Λαμβάνω απειλητικά μηνύματα μία με δύο φορές την εβδομάδα, αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι από τρολ» λέει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος προσθέτει:

απειλές σε Μόσιαλο

«Προσωπικά δεν δίνω σημασία, ούτε με ενοχλούν. Τα διαβάζω για να βλέπω τα επιχειρήματα που έχουν αυτοί που τα αποστέλλουν. Φαντάζομαι άλλοι που λαμβάνουν αντίστοιχα μηνύματα, ενοχλούνται και είναι λογικό».

Λαζανάς για απειλές: Μου έλεγαν ότι “θα μου βγάλουν τα μάτια”

Ανάμεσα στα… θύματα είναι και ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Μάριος Λαζανάς. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι κατά το προηγούμενο πανδημικό κύμα δέχτηκε τηλεφωνήματα στα οποία τον… ενημέρωναν «ότι θα του βγάλουν τα μάτια».

απειλές σε Λαζανά

Θυμάται, μιλώντας στα «ΝΕΑ» ότι εκτός από τηλεφωνήματα έχει γίνει δέκτης και απειλητικών mail, «με αφορμή κυρίως τη δημόσια θέση που είχα πάρει για τη Θεία Κοινωνία».

«Δεν απειλούσαν όμως τη ζωή μου, όπως έχει συμβεί με άλλους συναδέλφους» συνεχίζει και εκτιμά ότι πρόκειται για ακραίους ανθρώπους, οι οποίοι επικοινωνούν τη διαφωνία τους ή τις απόψεις τους με ακραίο τρόπο.

Τι λέει ο Τζανάκης για τις απειλές

«Τα απειλητικά μηνύματα, γράμματα ή ο,τιδήποτε άλλο αποτελούν μια θλιβερή μειοψηφία ανθρώπων και ατόμων που στην ουσία δείχνουν μια αντιανθρώπινη και αντικοινωνική στάση γύρω από αυτό που βιώνουμε» τονίζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

«Προσωπικά δεν τα λαμβάνω υπόψη» υπογραμμίζει ο ίδιος, ο οποίος τα αντιμετωπίζει όλα αυτά με ψυχραιμία.

απειλές σε Τζανάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ