“Τρέχουν” οι διαδικασίες για τον γιατρό που έκανε εμβολιασμούς “μαϊμού” – Έρχεται πειθαρχικός έλεγχος μετά την ΕΔΕ

Του Κυριάκου Μαντούβαλου

Αντιμέτωπος με τα πειθαρχικά όργανα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ενδέχεται να βρεθεί ο ειδικευόμενος ορθοπεδικός που φέρεται να προέβη σε “μαϊμού” εμβολιασμούς στο Ασκληπιείο Βούλας. Όπως τονίζει στο enikos.gr ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, εάν προκύψουν ευθύνες στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διενεργείται, ο 50χρονος γιατρός θα περάσει από πειθαρχικό έλεγχο. Μάλιστα, θα ζητήσει να κινηθούν οι διαδικασίες γρήγορα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

“Αν επιβεβαιωθεί, πρόκειται για μια απαράδεκτη αντεπιστημονική ενέργεια που τα πειθαρχικά όργανα του Συλλόγου θα ελέγξουν. Θα πρέπει να έρθει σε γνώση μας το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. του νοσοκομείου, να έρθει ο φάκελος του, με τη θέση του για το περιστατικό κι εν συνεχεία να κριθεί αν πρέπει να περάσει πειθαρχικό. Αυτές είναι διαδικασίες που είναι σχετικά χρονοβόρες, όμως λόγω του ύφους και της κρισιμότητας της υπόθεσης θα ζητήσω να επισπευστούν οι διαδικασίες όσο περισσότερο γίνεται” αναφέρει ο Γιώργος Πατούλης.

“Όταν βρισκόμαστε στην παγκόσμια κοινότητα με τέσσερα εκατομμύρια νεκρούς από τον κορονοϊό και το 99% αυτών πέθαναν ανεμβολίαστοι, τέτοιες ενέργειες με κατ’ επίφαση ιατρικές γνώσεις είναι εγκληματικές. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και καλό θα ήταν ο κάθε επιστήμονας να χρησιμοποιεί την επιστημονική του επάρκεια στο αντικείμενο που την έχει κι όχι να την χρησιμοποιεί για να τοποθετείται σε ζητήματα που δεν γνωρίζει. Το ερώτημα είναι, αν δεν υπήρχε το εμβόλιο για την πολυμυελίτιδα, για την ιλαρά, για την ερυθρά και για τόσες άλλες ασθένειες με υψηλότατη θνητότητα πριν την ανακάλυψη του σχετικού εμβολίου για την αντιμετώπισή τους τι θα γινόταν; Η ιατρική κοινότητα έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και τέτοιες συμπεριφορές αμαυρώνουν τις προσπάθειες όλων μας. Στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε ρίξει επίσης όλο μας το βάρος στο να προχωρήσει ο εμβολιασμός γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σωθούν ζωές και να ανοίξει η κοινωνική δραστηριότητα. Το επόμενο διάστημα θα προβούμε και σε μια επίθεση ενημέρωσης προς τους νέους ώστε να εμβολιαστούν και μέχρι τότε να προσέχουν. Πράξεις σαν αυτές που έκανε γιατρός, επαναλαμβάνω είναι καταδικαστέες και δεν πρέπει να ξανασυμβούν” συμπληρώνει.

Μετά την καταγγελία της νοσηλεύτριας, που ήταν παρούσα στο εμβολιαστικό κέντρο του Ασκληπιείου Βούλας και ανέφερε ότι ο ειδικευόμενος ορθοπεδικός Α.Σ. την περασμένη Κυριακή ζήτησε να κάνει εκείνος το εμβόλιο σε πέντε συγκεκριμένα άτομα, γιατί όπως ισχυρίστηκε είχαν μόνο σε εκείνον εμπιστοσύνη επειδή τον γνώριζαν, χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να διακοπεί η σύμβασή του με το νοσοκομείο.

Πηγές από το Ασκληπιείο μιλώντας στο enikos.gr ανέφεραν ότι: “Ο συγκεκριμένος γιατρός εργάζεται πάρα πολλά χρόνια στο νοσοκομείο. Υπηρετεί ως παρατασιακός ειδικευόμενος ορθοπεδικός. Όσα χρόνια είναι εδώ, δεν έχει δώσει δείγματα ανθρώπου που ήταν ανοιχτά υπέρ του αντιεμβολιαστικού κινήματος, ούτε προέτρεπε συναδέλφους του να μην εμβολιαστούν. Παρ’ όλα αυτά, έγινε στη διοίκηση μια γραπτή καταγγελία από τη νοσηλεύτρια που ήταν στον χώρο και κινήθηκαν άμεσα τρεις διαδικασίες. Διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, διακόπηκε η παράταση της σύμβασης του και κατατέθηκε μήνυση σε βάρος το, ώστε να εξεταστούν οι ποινικές ευθύνες”. Από εκεί και πέρα η Διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε μια ανακοίνωση σχετικά με τις διαδικασίες που ακολούθησαν μετά την γραπτή αναφορά, ενώ γιατροί και νοσηλευτές τάχθηκαν κατά τέτοιων πρακτικών που δημιουργούν πρόβλημα στη συλλογική προσπάθεια για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και τη “θωράκιση” της δημόσιας Υγείας από την πανδημία.Γιαννάκος: Πρέπει να στεγανοποιηθεί η διαδικασία των εμβολιασμών

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε στο enikos.gr για το θέμα των εικονικών εμβολιασμών και αφού καταδίκασε το συγκεκριμένο περιστατικό, ανέδειξε μια διάσταση που το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης: “Πρέπει να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες. Υπήρξε γραπτή καταγγελία από τη νοσηλεύτρια, έχει διαταχθεί Ε.Δ.Ε. και έχει κατατεθεί μήνυση. Εντοπίζεται όμως ακόμη ένα ζήτημα, καθώς φαίνεται να υπάρχει τρύπα στην διαδικασία των εμβολιασμών. Μπορεί δηλαδή κάποιος να πάει να εμβολιαστεί και να έχει μαζί και τον γιατρό της αρεσκείας του; Αυτοί οι πέντε άνθρωποι δήλωσαν ότι νιώθουν ασφαλείς να τους κάνει το εμβόλιο ο συγκεκριμένος γιατρός και εμφανίστηκε ο γιατρός και τους το έκανε; Δηλαδή αν εγώ πάω να εμβολιαστώ στο “Αττικόν” για παράδειγμα και νιώθω ασφάλεια να μου κάνει το εμβόλιο ένας φίλος μου ουρολόγος από το Τζάνειο, θα μπορεί να έρθει να μου το κάνει; Πρέπει να υπάρξει μια στεγανοποίηση στο θέμα των εμβολιασμών και να μην τίθενται υπό διαπραγμάτευση αυτά τα πράγματα. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της χώρας δίνει μια τεράστια μάχη, χρειάζεται ενίσχυση και τέτοια περιστατικά που αμαυρώνουν τη συλλογική προσπάθεια πρέπει να απομονώνονται, να καταδικάζονται και να μην επαναληφθούν”.

Σχηματίστηκε δικογραφία

Μετά τη μήνυση που κατατέθηκε από τον Διοικητή του νοσοκομείου στο αστυνομικό τμήμα Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, εντός αυτοφώρου, σχηματίστηκε δικογραφία κατά του 50χρονου ειδικευόμενου για τα αδικήματα της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Οι πέντε πολίτες στους οποίους φέρεται να έγινε εικονικός εμβολιασμός δεν καταχωρήθηκαν στο σύστημα ως εμβολιασμένοι, ούτε τους χορηγήθηκε το σχετικό πιστοποιητικό.Τι υποστηρίζει ο 50χρονος

Ο ειδικευόμενος ορθοπεδικός επιχείρησε να δώσει μια άλλη διάσταση στο περιστατικό υποστηρίζοντας ότι έκανε κανονικά τα εμβόλια και οι κατηγορίες που του αποδίδονται σχετίζονται με κόντρα που έχει με τη συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, η οποία τον κατήγγειλε και ήταν μαζί του εκείνη την ώρα στο εμβολιαστικό κέντρο. Πάντως, και στην γραπτή της καταγγελία η νοσηλεύτρια κάνει λόγο για λανθασμένη διαδικασία εμβολιασμού (δεν έβαλε το υγρό στην σύριγγα, το έχυσε, πήρε το μπουκαλάκι με τις δόσεις κτλ) και τελικά για μη εμβολιασμό των πέντε αυτών ανθρώπων. Το ζήτημα εξετάζεται διοικητικά και ποινικά πλέον.Ανησυχία για τις προσπάθειες παραπλάνησης ώστε να παρθούν πιστοποιητικά

Το συμβάν στο Ασκληπιείο Βούλας με τον 50χρονο που φέρεται να προχώρησε σε εικονική χορήγηση εμβολίων ώστε οι πέντε αυτοί πολίτες να λάβουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και να απολαμβάνουν τις “ελευθερίες” που αυτό παρέχει, έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά ανησυχητικών περιστατικών που σκοπό έχουν την παραπλάνηση και την εξαπάτηση. Πριν από τρεις μέρες έγιναν 34 συλλήψεις στο Ηράκλειο Κρήτης για πλαστογραφία πιστοποιητικών. Πρόκειται για αλλοδαπούς που έφεραν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή πλαστά αρνητικά τεστ κορονοϊού για να μπορέσουν να ταξιδέψουν. Επίσης, πριν από λίγους μήνες είχε συλληφθεί στο Κρατικό Νίκαιας γυναίκα από την Βουλγαρία που χορηγούσε πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών τεστ σε αποκλειστικές ώστε να εργάζονται σε νοσοκομεία.

Οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν με προβληματισμό αυτά τα φαινόμενα και εντείνουν τους ελέγχους ώστε να αποτραπούν τόσο οι όποιες προσπάθειες παραποίησης, όπως αυτή που φαίνεται να σημειώθηκε στο Ασκληπιείο, όπου κάποιοι θα έπαιρναν πιστοποιητικό χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, όσο και οι απόπειρες εξαπάτησης με πλαστά πιστοποιητικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ