Τραυματισμός πυροσβέστη στη συγκέντρωση στο Μαρούσι: Διαψεύδει η ΓΑΔΑ τη χρήση κρότου-λάμψης

Διαψεύδει η ΓΑΔΑ τις καταγγελίες για χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη συγκέντρωση των πυροσβεστών, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο Μαρούσι, την περασμένη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται, ότι οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν στο σημείο, έκαναν επέμβαση προκειμένου να απομακρύνουν τους πυροσβέστες από το οδόστρωμα, όπου είχαν κάνει κατάληψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης έγινε χρήση χημικών, ενώ η αύρα έκανε ρίψεις νερού. Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στο χέρι και ένας φωτορεπόρτερ στο πόδι, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης.

Όπως κατήγγειλαν οι εποχικοί πυροσβέστες στο Facebook, ο συνάδελφός τους τραυματίστηκε από “κροτίδα ματατζιδων”.

Τι αναφέρει η ΓΑΔΑ

Σε σημερινή ανακοίνωση, η ΓΑΔΑ επισημαίνει ότι “σε συνέχεια των από 5-11-2021 Ανακοινώσεων , σχετικά με περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια συνάθροισης έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Η διοικητική διερεύνηση βρίσκεται σε εξέλιξη”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ