Εστίαση: Θα εφαρμοστεί το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εργαζομένους; Τι απαντά ο Οικονόμου

Για την επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους εργαζομένους της εστίασης ρωτήθηκε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα ρωτήθηκε ποια θέματα έθεσαν οι φορείς εστίασης και λιανεμπορίου στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της σύσκεψης που είχαν και εάν εξετάζεται να εφαρμοστεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους εργαζομένους της εστίασης.

“Συζητήσαμε το καινούργιο πλαίσιο των μέτρων. Ξεκαθαρίσαμε ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων μας-  των ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας αλλά και της αγοράς προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα και να εξακολουθήσουμε να λειτουργούμε σε επίπεδο οικονομίας και κοινωνίας. Τόνισαν οι φορείς τη μεγάλη σημασία και σπουδαιότητα των μέτρων στήριξης από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης προς την αγορά όλο το προηγούμενο διάστημα και πόσο καθοριστικά ήταν τα μέτρα αυτά για την επιβίωση των επιχειρήσεων και την επανεκκίνηση τους”, απάντησε.

“Σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού  ισχύουν αυτά που έχουμε ξαναπεί. Η υποχρεωτικότητα αυτή τη στιγμή είναι ένα μέτρο το οποίο δεν εφαρμόζεται σε καμία χώρα του κόσμου ούτε στον ιδιωτικό ούτε στον δημόσιο τομέα”, είπε ωστόσο σημείωσε: “είναι στη διακριτική ευχέρεια των επιχειρήσεων να ρυθμίσουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι εργαζόμενοι τους θα προστατευθούν καλύτερα από τον κορονοϊό, είτε με τα εμβόλια είτε με την τήρηση των μέτρων που αφορά στα συχνά διαγνωστικά τεστ που άλλωστε είναι και υποχρέωση τους” .

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ


Start at
5:26

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ