Οικονόμου: Δεν θα μπει η χώρα ξανά σε lockdown

Δεν θα μπει ξανά η Ελλάδα σε lockdown ξεκαθάρισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, η βούληση της κυβέρνησης είναι να μην  ξανακλείσει η χώρα. “Δεν θα ξανά πάμε σε lockdown . Aυτό είναι απολύτως καθαρό . Τα επιδημιολογικά δεδομένα  και αναλόγως προσαρμόζουμε”, ανέφερε.

Για τη Θεσσαλονίκη

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση εξετάζει να απαγορεύσει τις παρελάσεις την 28 η Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη  ή να μπουν περιορισμοί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην συμπρωτεύουσα για τον Πολιούχο  της πόλης Άγιο Δημήτριο, είπε:

“Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα τα παρακολουθούμε. Οφείλω να σας πω ό,τι και μέσα στο καλοκαίρι είχαμε μεγάλες γιορτές και θρησκευτικές λειτουργίες  οι οποίες γίναν με ένα  πλαίσιο συγκεκριμένων μέτρων.

Σε σχέση με πέρυσι, δεν πρέπει λεπτό να ξεχνάμε ότι φέτος έχουμε πολύ κόσμο εμβολιασμένο. Αυτή είναι η πραγματικότητα”.

Υπενθύμισε ακόμη ότι δύο στους τρεις συμπολίτες μας (είτε  ενήλικοι είτε έχουν εμβολιαστεί) έχουν αντισώματα εξαιτίας της ανοσίας.

“Προφανώς θέλουμε να ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο τα ποσοστά του εμβολιασμού και υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές στην Ελλάδα  και νομίζω ότι αρκετοί από αυτούς βρίσκονται στην βόρεια Ελλάδα που τα ποσοστά  πρέπει και μπορούν να  βελτιωθούν ακόμη περισσότερο.

Παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εκείνο που κανείς  πρέπει να κρατήσει   δεν είναι φέτος όπως  ήταν πέρυσι  εξαιτίας  του εμβολιασμού  και δεν πρέπει αυτό να το ξεχνάμε  ούτε στιγμή” συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

“Η κοινωνία μαζί με την ιατρική κοινότητα  βοήθησε, συνεργάστηκε ,ανταποκρίθηκε σε αυτή  την ανάγκη  και την απαίτηση να αξιοποιήσουμε αυτό το δώρο της επιστήμης .Και έχουμε φτάσει σε αυτό το ποσοστό και σε αυτό  το επίπεδο το οποίο δεν είναι αμελητέο.

Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο  μέτρων λειτουργίας διαφόρων δραστηριοτήτων , καλύπτονται  και ορισμένες από αυτές που αναφέρατε “, σημείωσε και   ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα ξανά μπει σε lockdown .

Όπως είπε “είναι ξεκάθαρη η βούληση μας:  δεν θα ξανά κλείσει η χώρα, δεν θα ξανά πάμε σε lockdown. Aυτό είναι απολύτως καθαρό. Παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα  και αναλόγως προσαρμόζουμε”.

Γιάννης Οικονόμου-lockdown

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ