Οικονόμου: Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στη Θεσσαλονίκη

Απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής  lockdown στη Θεσσαλονίκη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα μπει σε καθεστώς lockdown η Bόρεια Ελλάδα απάντησε τα εξής:
“Στη Θεσσαλονίκη βρισκόταν χθες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και είχε εκτεταμένες επαφές με αυτοδιοικητικούς , με υγειονομικούς , με φορείς της πόλης προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση σε σχέση με τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα”.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, “δεν είμαστε μπροστά σε lockdown. Δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης το να πάμε σε lockdown σαν και αυτά που είχαμε  συνηθίσει στο παρελθόν” και συμπλήρωσε:
“Γνωρίζετε  ότι κατά καιρούς όπου διαπιστώνεται κρίσιμη αύξηση σε μεγέθη της πανδημίας επιβάλλονται κάποια μέτρα. Δεν βρισκόμαστε εκεί τώρα στη Θεσσαλονίκη. Αυτό που κάναμε ήταν να επισημάνουμε  την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, έγιναν οι απαραίτητες συσκέψεις και συνεργασίες  και με τους υγειονομικούς για το σύστημα υγείας. Και  αυτή είναι μια προσπάθεια που η κυβέρνηση θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα,  να επισκέπτεται δηλ. επί τόπου περιοχές  κυρίως εκεί που τα επίπεδα εμβολιασμού είναι χαμηλά και χρειάζεται μια περαιτέρω δραστηριοποίηση και εγρήγορση  για να αυξήσουμε τα ποσοστά”.

Τι είπε ο Οικονόμου για τους εμβολιασμούς

Επίσης αναφέρθηκε και στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.  Όπως είπε: “Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με όλα τα  διαθέσιμη μέσα ώστε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “αυτό όμως όχι μόνον δεν αναιρεί, αλλά αντίθετα αναδεικνύει τη σημασία όσων έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα στο κομμάτι των εμβολιασμών. Μέχρι σήμερα 6,4 εκατομμύρια Έλληνες άνω των 12 ετών έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο. Αυτό σημαίνει ότι 2 στους 3 Έλληνες άνω των 12 ετών είναι εμβολιασμένοι. Αν συνυπολογιστούν και εκείνοι που έχουν αποκτήσει ανοσία μέσω της νόσησης, τότε 3 στους 4  συμπολίτες μας έχουν αντισώματα απέναντι στον ιό.

Αν δούμε την κατάσταση αντίστροφα, εξαιρώντας τους ανηλίκους, μόνο ένα ποσοστό 15% του ενήλικου πληθυσμού δεν διαθέτει αντισώματα έναντι του ιού. Οι αριθμοί αυτοί είναι συντριπτικοί. Τα αποτελέσματα αυτά δεν προέκυψαν στην τύχη, δεν ήρθαν  δια μαγείας.

Πετύχαμε να έχουμε επάρκεια εμβολίων, κάτι που αποτελεί ζητούμενο για τις περισσότερες χώρες του πλανήτη ακόμα και σήμερα. Οργανώσαμε ένα άρτιο, αποτελεσματικό, λειτουργικό, ασφαλές και δωρεάν πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο έτυχε διεθνούς αναγνώρισης.

Ανταποκριθήκαμε στις δυσκολίες που προέκυψαν. Πείσαμε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και οι εμβολιασμοί συνεχίζονται. Οι αριθμοί βελτιώνονται μέρα με τη μέρα. Παρά την αμφίσημη στάση μέρους της Αντιπολίτευσης, για μεγάλο χρονικό διάστημα και τη συστηματική εκστρατεία παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού από ανεύθυνα άτομα και συλλογικότητες.

Δουλέψαμε  για την επιτυχία αυτή  και σήμερα είμαστε ευγνώμονες  τόσο για την ανταπόκριση των πολιτών όσο και για το μόχθο όσων πήραν και εξακολουθούν να παίρνουν μέρος στην προσπάθεια του εμβολιασμού.

Η επιτυχία ήλθε ως αποτέλεσμα σκληρής προετοιμασίας, οργάνωσης και πίστης στο σκοπό.  Και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε έτσι ώστε και αυτό το 15% των ενηλίκων που δεν διαθέτει σήμερα αντισώματα απέναντι στον ιό να εμβολιαστεί”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.