Οικονόμου για Σταυρούπολη: Μηδενική ανοχή σε φασιστικές συμπεριφορές οποιουδήποτε χρώματος

Στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ανέχεται φασιστικές συμπεριφορές και για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη απάντησε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «είναι πάρα πολύ ξεκάθαρο για την κυβέρνηση ότι οι συμπεριφορές βίας πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως ορίζει η συντεταγμένη Πολιτεία και το κράτος Δικαίου. Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς την αντίδραση που πρέπει να έχει το κράτος απέναντι σε παραβατικές και εγκληματικές συμπεριφορές παντού, πολλώ δε μάλλον όταν αφορούν σε εφήβους. Και πολύ περισσότερο όταν αφορούν νέα παιδιά που πάνε σχολείο για να μάθουν γράμματα».

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι «έχουν γίνει περισσότερες από 60 προσαγωγές, η Αστυνομία διενήργησε ελέγχους και βρήκε πιστόλια, σφαίρες, ρόπαλα, σουγιάδες που δεν έχουν θέσει στις σχολικές αίθουσες. Ο εισαγγελέας έχει ενεργοποιηθεί και γίνεται έρευνα και σε επίπεδο ενηλίκων. Δεν ξέρω εάν αυτή η αντίδραση της Πολιτείας εκλαμβάνεται από κάποιους ως ανοχή. Εκείνο που ξέρω είναι ότι για εμάς είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή, ούτε με λόγια ούτε με έργα, σε τέτοιου είδους εγκληματικές συμπεριφορές. Δεν πρέπει να δώσουμε κανένα δικαίωμα στον οποιοδήποτε να δηλητηριάζει τα μυαλά των νέων παιδιών, δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο ανάδειξης και μετάδοσης φασιστικών συμπεριφορών οποιουδήποτε χρώματος και οφείλουμε να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα».

«Οι νόμοι, οι συμπεριφορές και το κράτος των συμμοριών δεν θα υποκαταστήσουν τους νόμους της Δημοκρατίας» πρόσθεσε ακόμη ο κ. Οικονόμου.

Σε ερώτηση όπου του ζητήθηκε να διευκρινίσει τι εννοούσε με τις «συμπεριφορές οποιουδήποτε χρώματος», ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «είτε κάποιος πετάει μολότοφ σε ένα άτομο και τον καίει ή κάποιος έχει έναν σουγιά και θέλει να επιβάλει την τρέλα ή την παράνοια που κουβαλάει στο μυαλό του ή τις φασιστικές ιδέες του, όλα αυτά συνιστούν εγκληματική πράξη. Εγκληματική πράξη στελεχών συμμοριών που είναι πέρα από το αξιακό σύστημα της Δημοκρατίας, της ελληνικής κυβέρνησης και φαντάζομαι και των άλλων κομμάτων και πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως σε όλα τα πολιτισμένα κράτη τον 21ο αιώνα. Είμαστε απέναντι σε φασιστικές νοοτροπίες όπως αυτή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και δείχνουμε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε συμπεριφορά που απειλεί ανθρώπινες ζωές, κάνει ζημιές και επιβάλλει παραβατικές και εγκληματικές συμπεριφορές».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ