ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: ΕΔΕ για τα επεισόδια – Καταγγελίες της ΕΛΜΕ για ευθύνες του διευθυντή

Έντονη αναστάτωση και προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αλέξανδρο Κόπτση, το υπουργείο Παιδείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τα επεισόδια.

Ο κ. Κόπτσης απαντώντας στο ερώτημα αν βρίσκονται αντιμέτωποι με ενδεχόμενες ποινές και οι εκπαιδευτικοί, ανέφερε ότι «κανείς δεν εξαιρείται και δεν έχει ασυλία από ευθύνες αν του αναλογούν».

Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση η εντολή για ΕΔΕ δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας από χθες το πρωί «μόλις διαπιστώσαμε ότι δεν είχε λήξει το προχθεσινό επεισόδιο όπου είχαμε πάρει τη διαβεβαίωση, δώσαμε την εντολή».

«Όποιος διαπιστωθεί ότι έχει ευθύνη είτε από αμέλεια, είτε εσκεμμένα, όποιος κι αν είναι αυτός, θα υποστεί τις κυρώσεις» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Καταγγελίες της ΕΛΜΕ για ευθύνες του διευθυντή

Στο μεταξύ το μέλος της Ε’ ΕΛΜΕ, Σίσσυ Πολυκάρπου επέρριψε ευθύνες στον διευθυντή του σχολείου δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αβαντάρει αυτές τις ομάδες» σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Επίσης, είπε ότι «η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Χρυσούλα Κεχαΐδου τους ενημέρωσε πως υπηρεσιακά έχει ζητηθεί η διερεύνηση των γεγονότων και η ταυτοποίηση των δραστών της χθεσινής επίθεσης, καθώς και η διά παντός αποβολή όσων ενδεχομένως αποδειχθεί ότι ήταν μαθητές του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης».

Οι φοιτητές και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών εκπαιδευτικών φορέων που είχαν συγκεντρωθεί το πρωί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα επεισόδια αποχώρησαν από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν αναπτυγμένες περιμετρικά του σχολείου, όπου τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά.

Εκπρόσωποι Ενώσεων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και της Ομοσπονδίας Γονέων έγιναν δεκτοί στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, από την πλευρά τους, ζήτησαν από την κα Κεχαΐδου να διερευνηθεί και η στάση κάποιων εκπαιδευτικών του σχολείου, που όπως κατήγγειλαν, «δεν επέτρεψαν την είσοδο εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων που είχαν ζητήσει χθες το πρωί να ενημερωθούν για τα γεγονότα», ενώ παράλληλα «δεν απέτρεψαν την είσοδο στο σχολείο ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ