Γιάννης Οικονόμου στον Realfm 97,8: Δεν θα γίνει συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου παραχώρησε συνέντευξη στον Realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα δήλωσε ότι “δεν θα γίνει συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν. Ούτε ήταν στο πρόγραμμα να γίνει συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο για τον απλούστατο λόγο ότι η παρουσία των δύο ηγετών στην Αμερική δεν συνέπιπτε. Την ώρα που θα φτάνει ο κ. Μητσοτάκης ο κ. Ερντογάν θα έχει φύγει από τις ΗΠΑ, αυτό ήταν με βάση των προγραμμάτων τους”.

“Δεν υπήρξε και κάποια κίνηση από την Τουρκία, που να δείχνει ότι σκεφτόταν ο Τούρκος Πρόεδρος να παρατείνει την παραμονή του εκεί. Δεν τέθηκε θέμα” πρόσθεσε.

“Η ελληνική πλευρά και η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζει όλες τις καταστάσεις, με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι προς όφελος των συμφερόντων μας” υπογράμμισε.

“Η εξωτερική μας πολιτική κινείται πολυεπίπεδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι έχει αναβαθμίσει την επιρροή της χώρας μας διεθνώς σε μια σειρά από ζητήματα” σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα για την τουρκική φρεγάτα στα παράλια της Κρήτης απάντησε ότι “δεν προκύπτει από πουθενά ότι συνέβη”.

Ο Γιάννης Οικονόμου για την πανδημία

“Ανησυχία υπήρχε και υπάρχει, όσο είναι σε εξέλιξη η πανδημία και όσο δεν ξεμπερδεύουμε οριστικά από αυτή. Μια κυβέρνηση δεν μπορεί να κάθεται και να στέκεται μόνο στην ανησυχία. Υπάρχουν βασικές προτεραιότητες και ουσιαστικές αποφάσεις, μία από αυτές ήταν να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία” περιέγραψε.

“Ο εμβολιασμός είναι για όλους μας το πιο σημαντικό όπλο και εργαλείο που έχουμε για να ζήσουμε τη ζωή μας στην κανονικότητά της. Ουδείς θόλωσε αυτό το μήνυμα, λέμε εμβολιαστείτε σε όλους, αφού τοποθετήθηκε η επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα και διεθνώς” διευκρίνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Τι είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για την ακρίβεια

“Αρχίζει να καταγράφεται ένα κύμα ανατιμήσεων, έχω την αίσθηση όχι στον βαθμό που φοβόταν κανείς πριν από 10 με 15 ημέρες. Αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη, οπότε όλοι πρέπει να περιμένουμε τα τελικά στοιχεία” είπε.

Υπάρχουν τρεις βασικοί πυλώνες για την αντιμετώπιση αυτής της ιστορίας, σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου.

“Ο πρώτος είναι η συνέχιση της οικονομικής πολιτικής που και ενίσχυσε και θα εξακολουθήσει να ενισχύει το εισόδημα των ανθρώπων” τόνισε.

“Φροντίσαμε με διάφορες παρεμβάσεις, είτε γιατί πληρώνεις λιγότερο ΕΝΦΙΑ, είτε μικρότερους φόρους ή εισφορές, να σου μένει παραπάνω διαθέσιμο εισόδημα στο τέλος κάθε μήνα και στο τέλος κάθε χρόνου” συμπλήρωσε.

“Ο δεύτερος πυλώνας είναι η εποπτεία της αγοράς. Τρίτον, στοχευμένες παρεμβάσεις σε τομείς που υπάρχουν μεγάλες ανατιμήσεις όπως είναι η ενέργεια” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ