Επεισόδια στο Μαρούσι: Καταγγελία για ακρωτηριασμό εποχικού πυροσβέστη από κρότου-λάμψης

Επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν πυροσβέστες έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο Μαρούσι. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν στο σημείο, έκαναν επέμβαση προκειμένου να απομακρύνουν τους πυροσβέστες από το οδόστρωμα, όπου είχαν κάνει κατάληψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης έγινε χρήση χημικών, ενώ η αύρα έκανε ρίψεις νερού.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από μέλη του πανελλήνιου σωματείου συμβασιούχων πυροσβεστών, αναφέρουν ότι ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί στην παλάμη του χεριού του και αυτή τη στιγμή χειρουργείται.

Καταγγέλλουν ακρωτηριασμό εποχικού πυροσβέστη

Οι εποχικοί πυροσβέστες, καταγγέλλουν μάλιστα ότι ο συνάδελφός τους ακρωτηριάστηκε στο δάχτυλο από κρότου-λάμψης που έριξαν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ.

Στη σελίδα των εποχικών πυροσβεστών στο Facebook αναφέρεται συγκεκριμένα πως: Αυτό που έκανε σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο. Επέμβαση των ΜΑΤ σε μια ειρηνική πορεία Πυροσβεστών. Ακρωτηριασμός στο δάχτυλο συναδέλφου εποχικού από κροτίδα ματατζιδων. Ο ανθελληνισμός σε όλο του το μεγαλείο. Αυτοί είναι που μας κυβερνούν. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ”.

Εικόνες από τα επεισόδια στο Μαρούσι

Στις εικόνες που μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, διακρίνονται οι αστυνομικοί των ΜΑΤ να περνούν μέσα από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα για να πάνε προς την είσοδο του υπουργείου, ενώ επικράτησαν στιγμές έντασης.

Στις εικόνες, φαίνεται ότι στο σημείο υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, που προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλοιό γύρω από το κτίριο του υπουργείου, έχοντας προηγουμένως απομακρύνει από το οδόστρωμα τους πυροσβέστες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν έντονα προς τους άνδρες της αστυνομίας.

Στο βάθος διακρίνεται ένα “σύννεφο” από τη χρήση χημικών και τις ρίψεις νερού. Όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα μάτια περαστικών και οδηγών, καθώς η Λεωφόρος Κηφισίας είχε μετατραπεί σε ένα “πάρκινγκ” αυτοκινήτων.

Δείτε εικόνες:

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ύστερα από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Οι ένστολοι ζητούν την άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πάνω από 4.000 οργανικές θέσεις και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων καθώς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ