Τραγωδία στον Βόλο: Η στιγμή που μηχανή παρασύρει τον παππού με το βρέφος στην αγκαλιά του – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό τροχαίο, με θύμα ένα βρέφος στον Βόλο, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Είναι η στιγμή που μηχανή παρασύρει τον παππού, ο οποίος προσπαθούσε να διασχίσει κάθετα τον δρόμο, κρατώντας στην αγκαλιά του το μόλις τεσσάρων μηνών βρέφος της κόρης του.

Ο παππούς έπεσε στο έδαφος, ενώ το μωρό εκσφενδονίστηκε στον αέρα και χτύπησε με δύναμη πάνω στο κράσπεδο. Δυστυχώς, το παιδάκι τραυματίστηκε θανάσιμα. Ο 53χρονος παππούς του, τραυματίστηκε.

«Άκουσα ένα μπαμ, βγήκα έξω, είδα μια γιαγιά να τρέχει από το τραπέζι έξω στον δρόμο, να παίρνει ένα μωρό αγκαλιά, το οποίο ήταν ήδη μελανιασμένο», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Οι γονείς του βρέφους βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο και είδαν με τα μάτια τους το φρικτό τροχαίο και τον τρόπο με τον οποίο το παιδί τους έχασε την ζωή του. Ο πατέρας έτρεξε και σήκωσε την τραυματισμένη κορούλα του από την άσφαλτο, ενώ ο παππούς σηκώθηκε και, σε κατάσταση αμόκ, προσπαθούσε να καταλάβει τι έχει συμβεί.

Στο σημείο μαζεύτηκε κόσμος, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει την ανείπωτη τραγωδία που μόλις είχε συντελεστεί.

Δείτε το βίντεο που μετέδωσε η εκπομπή LiveNews στο Mega:

Το χρονικό της τραγωδίας

Το τραγικό τροχαίο συνέβη το βράδυ του Σαββάτου σε κεντρικό δρόμο του Βόλου, την οδό Ιάσωνος. Ο 53χρονος παππούς κάθεται με την γυναίκα του σε σουβλατζίδικο επί της Αντωνοπούλου. Ύστερα από λίγο έφτασαν με το αμάξι τους η κόρη, ο γαμπρός και η μόλις τεσσάρων μηνών εγγονή τους.

Ο παππούς, θέλοντας να βοηθήσει, επιχείρησε να διασχίσει πρώτος την Ιάσονος με την εγγονή στην αγκαλιά. Όπως φαίνεται στο βίντεο που μετέδωσε το Mega, ο 53χρονος κοντοστάθηκε και δείχνει να τυφλώνεται από τα φώτα της διερχόμενης μηχανής. «Ήταν πράσινο κατά πάσα πιθανότητα, γι’ αυτό ανέβασε ταχύτητα η μηχανή κι έκανε ελιγμούς για να περάσει γρήγορα», λέει αυτόπτης μάρτυρας στην εκπομπή.

Η μηχανή έπεσε πάνω στον παππού, ο οποίος κρατούσε την εγγονούλα του στην αγκαλιά του. Ο 53χρονος έπεσε, το μωρό έφυγε από την αγκαλιά του και χτύπησε στο κράσπεδο. «Την άκουσα την μηχανή που πέρασε. Και πέρασε γρήγορα. Ο παππούς είχε σηκωθεί όρθιος εκείνη την ώρα, της μηχανής ήταν κάτω μόνο», λέει η ίδια αυτόπτης μάρτυρας.

Τραγική φιγούρα και η γιαγιά του μωρού, η οποία σε κατάσταση σοκ, κράτησε την εγγονή της στα χέρια και σταμάτησε διερχόμενο ταξί, ζητώντας να τους πάει στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Επί 1,5 ώρα οι γιατροί προσπαθούσαν να κρατήσουν το βρέφος στη ζωή. Δυστυχώς, το μωρό, που έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ακαριαίος ο θάνατος του βρέφους

Η ιατροδικαστής που εξέτασε την σορό του βρέφους διαπίστωσε ότι ο θάνατος του παιδιού ήταν ακαριαίος.

Η Χρυσαυγή Κούση είπε συγκεκριμένα στην τηλεοπτική εκπομπή: «Πρόκειται για ένα βρέφος καλής ανάπτυξης χωρίς κάποια διαμαρτία ανά την ανάπτυξή του, το οποίο όμως έφερε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πτώση εξ’ ύψους και πρόσκρουση της κεφαλής επί ανενδότου επιφανείας, δηλαδή επί του οδοστρώματος. Δεν υπήρχε κάποιο άλλο εύρημα παρά μόνο αυτή η βαρεία κάκωση κεφαλής. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Το παιδί διεκομίσθη στο νοσοκομείο, εκεί έγιναν οι προσπάθειες που έγιναν, που όφειλαν οι γιατροί να κάνουν, όμως δεν είχε κανένα νόημα διότι το παιδί είχε ήδη καταλήξει. Το σημάδι που είχε στο πρόσωπό του ήταν από το σημείο το οποίο προσέκρουσε η κεφαλή του στο οδόστρωμα».

Τι υποστηρίζει ο οδηγός της μηχανής

Ο 33χρονος οδηγός της μηχανής πρόκειται να απολογηθεί αύριο. Στην πρώτη κατάθεσή του στους αστυνομικούς, υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού, ότι έφταιγε ο παππούς με το μωρό που πετάχτηκαν στον δρόμο, μην μπορώντας να αντιδράσει.

«Πετάχτηκε μπροστά μου ο παππούς με το μωρό αγκαλιά. Έκανα ελιγμούς για να τους αποφύγω, έχασα όμως τον έλεγχο και τους παρέσυρα», φέρεται να κατέθεσε ο 33χρονος.

Η κατηγορία που τον βαραίνει είναι αυτή της επικίνδυνης οδήγησης. Όπως μεταδόθηκε, ένας μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε τον αναβάτη της μηχανής να κάνει ελιγμούς επί της οδού Ιάσονος, πολύ πριν φτάσει στο μοιραίο σημείο του τροχαίου και με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα εφόσον προέλθει θάνατος, η κατηγορία είναι κακουργηματική.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ