Τραγωδία στις Σέρρες: Νεκρό παιδί από την έκρηξη στο δημοτικό σχολείο

Τραγωδία στις Σέρρες. Νεκρό είναι το 11χρονο αγόρι που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου.

Έκρηξη σε σχολείο στις Σέρρες: Η πόρτα εκσφενδονίστηκε σε απόσταση 30 μέτρων και χτύπησε το παιδί

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν ακόμη δύο παιδιά, μαθητές της Α΄ και Δ΄ δημοτικού, που παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, το λεβητοστάσιο βρίσκεται σε ισόγειο χώρο. Λόγω του ωστικού κύματος από την έκρηξη, που σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εκσφενδονίστηκε η πόρτα του λεβητοστασίου με αποτέλεσμα να χτυπήσει το παιδί που βρισκόταν σε απόσταση 30 μέτρων.

Σέρρες: Έκρηξη σε δημοτικό σχολείο – Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε ένα παιδί χωρίς τις αισθήσεις του

Την ώρα της έκρηξης τα παιδιά βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου, καθώς γινόταν διάλειμμα.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Σερρών Γιάννης Δεσποτίδης, αλλά και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Γιάννης Καραβασίλης.

Στο σημείο βρίσκονται και γονείς μαθητών, που είναι τρομοκρατημένοι.

Τι αναφέρουν τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας για την τραγωδία

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας για την τραγωδία σε δημοτικό σχολείο στις Σέρρες.

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

σχολείο Σέρρες

σχολείο Σέρρες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ