Debate Ασημακοπούλου – Παπαδημούλη στον Realfm 97,8 για παρακολουθήσεις και οικονομία

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Για πολύ μικρότερης κλίμακας προβλήματα, ενέργειες, βρωμιές, αναγκάστηκαν να παραιτηθούν ο κ. Κουρτς και ο κ. Τζόνσον. Νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης, που έχει την κεντρική πολιτική ευθύνη, δεν πείθει με το δεν ήξερα, γιατί κανείς δεν τον θεωρεί τόσο μειωμένου καταλογισμού ούτε στην Ελλάδα ούτε στις Βρυξέλλες» σχολίασε ο κ. Παπαδημούλης.

Η κ. Ασημακοπούλου ανταπάντησε πως «κάποιοι εσκεμμένα μπερδεύουν τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ με υπογραφή εισαγγελέα με αυτά που γίνονται με το κακόβουλο λογισμικό. Στην ΕΕ η έρευνα που γίνεται για το παράνομο και κακόβουλο λογισμικό δεν έχει να κάνει μόνο με την Ελλάδα και όσον αφορά στο ότι δεν πείθεται, όποιος δεν θέλει να πειστεί και όποιος έχει άλλου τύπο μικροκομματική ατζέντα δεν πρόκειται να πειστεί από αυτά που έρχονται στο φως».

«Οι τράπεζες οργιάζουν ανεβάζοντας τα επιτόκια δανεισμού, αυξάνοντας τα υπερκέρδη τους και κρατώντας σχεδόν μηδενικά τα επιτόκια για τους καταθέτες. Οι γκρίνιες και οι πιέσεις είναι για επικοινωνιακή κατανάλωση. Αν η κυβέρνηση θέλει, έχει τα εργαλεία για να υποχρεώσει τις τράπεζες και με έκτακτα μέτρα φορολόγησης και με ρυθμίσεις να τους οδηγήσουν να μην γδέρνουν τον κόσμο και τους καταθέτες και τους δανειολήπτες» επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Από τις τράπεζες έχουν ζητηθεί συγκεκριμένα πράγματα και από τον κ. Σταϊκούρα και από τον Πρωθυπουργό και θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν. Αν δεν ανταποκριθούν μετά η κυβέρνηση έχει άλλους τρόπους για να μπορέσει να ισορροπήσει την κατάσταση. Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να μιλάει για τις τράπεζες, διότι το μόνο που έκανε με τις τράπεζες ήταν να τις κλείσει και δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα λεφτά μας και μείναμε για χρόνια με τα capital control. Θα κάνω μια πρόβλεψη, ας μην βιαζόμαστε, εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει χάσει και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να παραιτηθεί και να αναζητηθεί ένας νέος αρχηγός» υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ