Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: «Τι λέτε ρε παιδιά…» – Τα πρώτα λόγια του οδηγού του λεωφορείου

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο οδηγός του λεωφορείου, που παρέσυρε δύο οχήματα αλλά και το μηχανάκι στο οποίο επέβαινε η άτυχη γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα στο φρικτό τροχαίο που συνέβη στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τετάρτης (1/11).

Ο οδηγός της γραμμής 23 του ΟΑΣΘ βρίσκεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις. «Τι λέτε ρε παιδιά… Εγώ ξεκίνησα κανονικά το δρομολόγιό μου και μετά μου είπαν στο νοσοκομείο για το δυστύχημα». Αυτές φέρεται να ήταν και οι πρώτες του λέξεις, με αρμόδιες πηγές να υπογραμμίζουν στην ιστοσελίδα ThessToday.gr ότι ο 45χρονος οδηγός, ο οποίος έχει εμπειρία άνω των 10 ετών στο τιμόνι, εμφάνισε απώλεια συνείδησης.

Οι αρμόδιες αρχές αναμένουν την κατάθεση του οδηγού του λεωφορείου, ώστε να λύσουν το παζλ της μοιραίας διαδρομής, μόλις ελάχιστων δευτερολέπτων με αφετηρία τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τις αισθήσεις του εν κινήσει, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα επί της Μοναστηριού και παρέσυρε δύο οχήματα, καθώς και το μηχανάκι της άτυχης γυναίκας, η οποία επέστρεφε από την δουλειά της. Οι συνάδελφοι της άτυχης γυναίκας δηλώνουν συγκλονισμένοι από την τραγωδία.

Μία νεκρή, τρεις τραυματίες

Ο απολογισμός του τροχαίου είναι μία νεκρή και τρεις τραυματίες. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την μέχρι στιγμής έρευνα, φέρεται να προκύπτει ότι ο οδηγός του λεωφορείου υπέστη κάποιο επεισόδιο και λιποθύμησε με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να περάσει στο αντίθετο ρεύμα.

Την ζωή της έχασε η 40χρονη γυναίκα, η οποία οδηγούσε δίκυκλο, ενώ τραυματίστηκαν τρία άτομα: ο οδηγός του λεωφορείου, καθώς και οι οδηγοί ταξί και ΙΧ που ενεπλάκησαν στο τροχαίο. Οι δύο πρώτοι διακομίστηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και ο τελευταίος στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωση του ο ΟΑΣΘ, επισημαίνει ότι η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, «εκφράζουν την οδύνη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια» στην οικογένεια και τους οικείους της 40χρονης. «Η οικογένεια του ΟΑΣΘ εκφράζει επίσης τις θερμότερες ευχές της για ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ