Τραγωδία στην Δράμα: «Σαν να έσκασε μία βόμβα δίπλα μου» λέει η διασωθείσα αθλήτρια

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της αθλήτριας που βρισκόταν στην ομάδα των ορειβατών που χτυπήθηκαν από κεραυνό κατά την διάρκεια ορειβατικού δρόμου στην Δράμα και είχε ως αποτέλεσμα ένας άνδρας να χάσει τη ζωή κι ένας ακόμη να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Δέσποινα Γαβριηλίδου μιλώντας στον ΑΝΤ1 περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε:

“Θέλω να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού. Αλήθεια δεν ξέρω αν θα ξεχάσω τη φυσιογνωμία του πραγματικά ήταν τρομακτικό. Έχω ξανατρέξει με βροχή, αλλά η βροχή ήταν βροχή. Δεν ήταν δηλαδή αστραπές και βροντές. Στις 3:00 τη νύχτα ξεκίνησε με την ψιχάλα, έβγαλα το αδιάβροχο μου και σε δευτερόλεπτα άνοιξαν οι ουρανοί. Ήμουν μόνη μου με έφτασαν αυτά τα τρία παιδιά και πήγαμε μαζί την κατηφόρα και εκεί .

Δεν κατάλαβα τι έγινε… Δεν κατάλαβα… Σαν να έσκασε μία βόμβα δίπλα μου και τους βλέπω όλους τους σκορπιούς. Άλλος εδώ, άλλος εκεί παραπέρα. Πανικοβλήθηκα, δεν άκουγα τίποτα και αρχίσαμε οι δύο ήμασταν καλά και οι άλλοι δύο δεν ήταν καλά. Προσπαθήσαμε εμείς που ήμασταν καλά να δούμε αν έχουν παλμό, να τους προσφέρουμε βοήθεια.

Εγώ έπιασα το παλικάρι που σκοτώθηκε. Του είπα δεν βρίσκω παλμό. Του έλεγα σήκω μιλά, τον έσπρωχνα μόνο γιατί δεν ήξερα τι θα αντικρίσω. Μου φώναζε ο άλλος γύρνα τον, γύρνα τον… Τον γύρισα και σοκαρίστηκα. Πανικοβλήθηκα, άρχισα να ουρλιάζω και να τσιρίζω”.

Ο σύζυγός της, που περίμενε στο σημείο εκκίνησης αμέσως της τηλεφώνησε και όταν κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά, ειδοποίησε τις αρχές και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης.

Ο σύζυγος της διασωθείσας αναφέρει “την ώρα που πέφτανε κεραυνοί την πήρα τηλέφωνο γιατί κατεβαίναμε από το πλάι και ξέραμε σε ποιο σημείο περίπου είναι. Έβλεπα τους κεραυνούς μόλις φτάσαμε στο Πεδίο κάτω που είχα σήμα. Την πήρα τηλέφωνο και όταν το σήκωσε ούρλιαζε, κάτι δεν μου καθόταν καλά γιατί δεν καταλάβαινα τι έλεγε. Άκουγα μόνο τους κεραυνούς να χτυπάνε και ούρλιαζε”.

Η απότομη αλλαγή του καιρού βρήκε τους τέσσερις ορειβάτες σε ένα γυμνό σημείο του βουνού όπου δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να τους προφυλάξει από τα επικίνδυνα φαινόμενα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έπεσε και ο κεραυνός που σκόρπισε τρόμο και θάνατο.

Ο ορειβάτης που τραυματίστηκε, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Καβάλας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ