Τραγωδία στη Θήβα: Τι οδήγησε στην συντριβή του μονοκινητήριου αεροσκάφους – Έμπειρος πιλότος ο 37χρονος

Μηχανική βλάβη που προκάλεσε απώλεια στήριξης φαίνεται ότι είναι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιτία της αεροπορικής τραγωδίας σήμερα στην Θήβα, όπου συνετρίβη το μικρό, μονοκινητήριο αεροπλάνο.

Θήβα: Πώς έγινε το δυστύχημα με το μονοκινητήριο αεροσκάφος – Νεκρός ο 37χρονος χειριστής

Σύμφωνα με πληροφορίες, του ΑΝΤ1 ο έμπειρος πιλότος είχε δώσει σχέδιο πτήσης για Βόλο γύρω στις 12:30, αλλά το αεροπλάνο έπεσε. Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ, λίγο μετά την απογείωση, το αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα. Ειδικότερα, το αεροσκάφος φέρεται ότι «στολάρισε», δηλαδή παρουσίασε απώλεια στήριξης, με αποτέλεσμα να πέσει εκτός αεροδρομίου, σε παρακείμενο χωράφι.

Λίγο πριν από την συντριβή, ο χειριστής, ο οποίος είχε εμπειρία πτήσεων, είχε επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου της Τανάγρας. Επί τόπου έσπευσαν άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον 37χρονο πιλότο, ο οποίος παρελήφθη χωρίς τις αισθήσεις του από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο άτυχος 37χρονος ήταν πατέρας ενός βρέφους.

Πτώση αεροπλάνου στην Θήβα – Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής

πτώση αεροπλάνου Θήβα

 

Έπεσε μονοκινητήριο αεροπλάνο στη Θήβα – Χωρίς τις αισθήσεις του ο πιλότος

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο έμπειρος 37χρονος πιλότος  ήταν πατέρας ενός μικρού παιδιού. Το μικρό, μονοκινητήριο αεροπλάνο συνετρίβη το μεσημέρι του Σαββάτου (23/09), κοντά στην Αερολέσχη Θηβών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 12:30 το μεσημέρι, όταν το αεροπλάνο φέρεται να παρουσίασε πρόβλημα την ώρα της απογείωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το μονοκινητήριο ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει τοπική πτήση στη Μαλεσίνα και τελικά κατέπεσε στην περιοχή της λίμνης Υλίκης Κωπαΐδας, ενώ συνεννοείτο με τον πύργο ελέγχου της Τανάγρας.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο 37χρονος πιλότος, στην προσπάθειά του να απογειωθεί, δεν έφτασε στο προβλεπόμενο ύψος και το αεροπλάνο καρφώθηκε στο έδαφος, λίγα μέτρα από τον διάδρομο της αερολέσχης, όπως μεταδίδει το tvstar.gr.

Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα της πυροσβεστικής με 6 πυροσβέστες, που απεγκλώβισαν τον χειριστή του αεροσκάφους, ο οποίος δεν είχε τις αισθήσεις του. Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Θήβας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

αεροπλάνο Θήβα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ