To τελευταίο αντίο στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Στο Α’ νεκροταφείο ετάφη το μεσημέρι η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που πέθανε την Δευτέρα, σε ηλικία 80 ετών. Νωρίτερα, είχε τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, η κηδεία της στο παρεκκλήσι που βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειας Βαρδή Βαρδινογιάννη, στην Εκάλη.

UNESCO: Το συγκινητικό βίντεο με το έργο ζωής της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Στο Α’ Νεκροταφείο από νωρίς είχαν σταλεί πολλά στεφάνια από συγγενείς, φίλους και συνεργάτες της. Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη μέσα από τη μακροχρόνια δράση της υλοποίησε ένα ευρύ ανθρωπιστικό έργο, εμπνευσμένο από τη μητρότητα, που είχε στο επίκεντρο τα παιδιά και επικεντρωνόταν σε τομείς όπως η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προώθηση του πολιτισμού ειρήνης, η υγεία, η παιδεία, η κλιματική αλλαγή, ο πολιτισμός, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και ο διάλογος ανάμεσα στους λαούς.

Το «αντίο» του Νίκου Χατζηνικολάου στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Ήταν Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO από το 1999 και Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ (έτος ιδρ. 1990), του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη (έτος ιδρ. 1997 με Συμβουλευτικό Καθεστώς στο ECOSOC από το 2004), και του Συλλόγου «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ» (έτος ιδρ. 2013).

Ο πολιτικός κόσμος «αποχαιρετά» την Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ