UNESCO: Το συγκινητικό βίντεο με το έργο ζωής της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Συγκινεί το τιμητικό βίντεο για την πορεία και το έργο ζωής της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO και Προέδρου του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο», Μαριάννας Βαρδινογιάννη το οποίο ετοίμασε η UNESCO.

Ο πολιτικός κόσμος «αποχαιρετά» την Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Το βίντεο αναρτήθηκε σήμερα στην σελίδα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στο Instagram ως φόρος τιμής στο έργο της. Προβλήθηκε στις 16 Ιουνίου στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων από ολόκληρο τον κόσμο για να τιμηθούν τα 25 χρόνια προσφοράς της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Στις εικόνες παρουσιάζεται η πολυετής πορεία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και το πλούσιο ανθρωπιστικό της έργο. Το βίντεο σχολιάζει ότι το 2020 της απενεμήθη το Βραβείο «Nelson Rolihlahla Mandela» από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, μία αναγνώριση που δίδεται σε κορυφαίες προσωπικότητες με μεγάλο φιλανθρωπικό έργο.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Παράδειγμα ανθρωπιάς, σθένους, μαχητικότητας

Η UNESCO την αποκάλεσε «πρωτοπόρο» στα ζητήματα ανθρωπισμού και «μία γυναίκα με όραμα». «Μία μητέρα για όλους. Για τα παιδιά των προσφύγων, για όλα τα θύματα κρίσεων και φυσικών καταστροφών. Στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη», αναφέρει ο αφηγητής στο βίντεο.

Παράλληλα παρουσιάστηκε το μεγάλο έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη ως προέδρου του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο». «Ακούραστη. Είναι πάντα στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσει την κοινωνία. Άνοιξε την αγκαλιά της στους πιο ευάλωτους και τους λιγότερο προστατευμένους και πρόσφερε την στήριξη και την συμπόνια της», σημειώνει ο αφηγητής.

Κυριάκος Μητσοτάκης για Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Αποχαιρετούμε με σεβασμό μία μεγάλη Ελληνίδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ