Τι αποκάλυψε ο Σπύρος Μπιμπίλας για τους ηθοποιούς που πήγαν σε κάστινγκ και έγιναν… σερβιτόροι

Αίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία στην οποία προχώρησε Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών. Όπως αναφέρει, γνωστή εταιρεία κάλεσε ηθοποιούς σε ένα δοκιμαστικό που αφορούσε σε γύρισμα για δεξίωση και μετά τους ζήτησαν να κάνουν τους σερβιτόρους. Για το περιστατικό μίλησε στο OPEN ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας .

“Ενημερώθηκα με έναν περίεργο τρόπο. Αρχικά με πήρε η ίδια η κυρία, που έχει την εταιρεία, την οποία γνωρίζω από τις πρεμιέρες που έρχεται και παίρνει συνεντεύξεις για το κανάλι που έχει στο youtube, δεν έχει εκπομπή στην τηλεόραση. Μου εξιστόρησε ότι πήρε τις τρεις ηθοποιούς για δοκιμαστικό – “πιλότο”. Εκεί ξεκινάει μια άλλη συζήτηση, γιατί να συμμετέχουν σε “πιλότο” δωρεάν και γιατί να συμφωνούμε όλοι οι ηθοποιοί να πηγαίνουμε δωρεάν να κάνουμε “πιλότους” που ενδεχομένως θα γίνουν εκπομπές ή σίριαλ; Αυτό είναι μια άλλη παράμετρος δυστυχής για εμάς, αλλά βασίζεται στο εργασιακό χάος που έχουμε αυτή τη στιγμή και όλοι οι ηθοποιοί είναι έρμαια κάθε είδους εκμετάλλευσης. Με ενημέρωσε λοιπόν ότι οι κυρίες αυτές – τις οποίες δεν γνωρίζω, δεν τις έχω δει από κοντά, θα έρθουν στο σωματείο να καταθέσουν – υπέγραψαν ένα συμβόλαιο ότι θα έκαναν αμισθί δοκιμαστικό. Επίσης μου είπε ότι κάποια στιγμή κατά το δοκιμαστικό “εξερράγησαν” και έφυγαν. Τους έδωσε χρήματα για να γυρίσουν με τον Προαστιακό γιατί ήταν μακριά” περιέγραψε.

“Μετά με πήρε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΗ, που ανήκει σε συγκεκριμένη παράταξη, και μου είπε ότι τα κορίτσια προσέτρεξαν σε αυτόν. Γιατί δεν πήγαν στο επίσημο ΣΕΗ και πήγαν σε συγκεκριμένη παράταξη, η οποία πρόλαβε να βγάλει ανακοίνωση ότι προστατεύει τους ηθοποιούς; Εδώ είναι ένα πρόβλημα του σωματείου. Παρόλα αυτά, ήρθε μια καταγγελία στο Δ.Σ. του σωματείου μας από τα κορίτσια, την εξετάσαμε και θα έρθουν να καταθέσουν” τόνισε.

“Τα κορίτσια λένε ότι το υπέγραψαν αλλά νόμιζαν ότι πάνε για δοκιμαστικό. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς διαπίστωσαν ότι πρόκειται για τον αρραβώνα της κόρης της κυρίας αυτής, ότι ήταν ένα πραγματικό γεγονός, το οποίο το μαγνητοσκοπούσαν εν αγνοία τους” υπογράμμισε.

“Το Σωματείο θα κινηθεί νομικά όταν διαπιστώσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί, γιατί πραγματικά ούτε εμείς ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί” συμπλήρωσε.

Η ανάρτηση της Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών:

ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Φαίνεται πως αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, η εργοδοσία αρχίζει να εξαντλεί τα περιθώρια της φαντασίας, δείχνοντας καθαρά το τοπίο που ετοίμασαν για τον κλάδο μας, κυρίως στο οπτικοακουστικό.

Έτσι, γνωστή εταιρεία οπτικοακουστικών παραγωγών και διοργάνωσης εκδηλώσεων, κάλεσε ηθοποιούς και άλλους εργαζόμενους κατόπιν επιλογής, για δοκιμαστικό γύρισμα. Κατά το γύρισμα, οι ηθοποιοί που επιλέχθηκαν, έπρεπε να υποδυθούν τους σερβιτόρους σε μια δεξίωση αρραβώνα. Κατά τη διάρκεια λοιπόν του γυρίσματος και αφού αυτό διήρκεσε 10 περίπου λεπτά, μετά την αποχώρηση του συνεργείου, οι συνάδελφοι αντιλήφθηκαν πως πρόκειται για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΡΡΑΒΩΝΑ, οικείου προσώπου της παραγωγής όπου κλήθηκαν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν εκ μέρους του catering και να σερβίρουν τους καλεσμένους!!! Αμέσως μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων, η εν λόγω παραγωγός έβγαλε εβδομήντα ευρώ να τα μοιραστούν.

Απευθυνόμαστε λοιπόν στην εν λόγω «κυρία», πρόεδρο της εταιρείας.. αν νομίζετε πως τέτοιου είδους απαράδεκτα περιστατικά, που εμπαίζουν τους εργαζόμενους με το χειρότερο τρόπο, θα περάσουν έτσι στο απυρόβλητο είστε γελασμένη.

Σας προειδοποιούμε κι εσάς και συνολικά όλη την εργοδοσία του χώρου που ξεσαλώνει και «κάνει πάρτυ» στις πλάτες των εργαζομένων.

Γνωρίζουμε ποιοι και πώς σας κακόμαθαν διαχρονικά. Αυτά όμως που ξέρατε να τα ξεχάσετε. Θα μας βρείτε μπροστά σας. Και να είστε σίγουροι, πως στην επόμενη δεξίωσή σας δεν θα κάνουμε τους σερβιτόρους…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ