Θυρίδες ΕΤΕ: Αθωώθηκαν τρεις τραπεζικοί για υπεξαίρεση χρημάτων

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τρεις τραπεζικοί υπάλληλοι  (δύο εν ενεργεία κι ένας συνταξιούχος) για υπεξαίρεση χρηματικών ποσών από θυρίδες  υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ι. Δραγούμη, στη Θεσσαλονίκη. Παραπέμφθηκαν να δικαστούν για υπεξαίρεση από κοινού κατ’ εξακολούθηση.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr  στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ένας υποδιευθυντής του υποκαταστήματος, ο προϊστάμενος και μια υπάλληλος του τμήματος θυρίδων θησαυροφυλακίου. Και οι τρεις αρνήθηκαν την κατηγορία που τους αποδόθηκε.

Η ποινική δίωξη κινήθηκε μετά τις  εγκλήσεις που υπέβαλαν δύο πελάτες της τράπεζας οι οποίοι μίσθωναν θυρίδες για τη φύλαξη πολύτιμων αντικειμένων.

Στο κατηγορητήριο αναφερόταν ότι: Οι τρεις υπάλληλοι ενεργώντας από κοινού και χρησιμοποιώντας τα κλειδιά «pass partout» άνοιξαν δύο θυρίδες. Από την πρώτη άρπαξαν χρηματικό ποσό 5000 ευρώ , κατά το χρονικό διάστημα από την 1η  έως την 28η Φεβρουαρίου 2016.

Από την δεύτερη, κατά το χρονικό διάστημα από 21 Ιουλίου 2017 έως 1 Νοεμβρίου 2018, αφαίρεσαν 6.600 ευρώ από το συνολικό ποσό των 50.000 ευρώ που ήταν τοποθετημένο μέσα σ’ αυτήν. Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν αποδείχτηκε η ενοχή τους και τους κήρυξε αθώους.

Άλλοι 6 κατηγορούμενοι 

Οι δύο εγκλήσεις δεν συσχετίστηκαν με το βασικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά τις διαρρήξεις περισσότερων από 10 θυρίδων, στο θησαυροφυλάκιο του ίδιου τραπεζικού υποκαταστήματος.

Για αυτή την υπόθεση αναμένεται η πρόταση εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή ή την απαλλαγή 7 κατηγορουμένων οι οποίοι είναι διαφορετικά πρόσωπα από τους αθωωθέντες

Πρόκειται για έναν εν ενεργεία και 6 συνταξιούχους υπαλλήλους της τράπεζας σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για υπεξαίρεση, σε βαθμό κακουργήματος ενώ ένας από αυτούς βρέθηκε απαγχονισμένος μετά τον εντοπισμό μέρους των κλοπιμαίων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ