Ριφιφί στις θυρίδες: “Να μιλήσει ο κατηγορούμενος για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης” δήλωσε ο Μαρακάκης

Παράθυρο” ευνοϊκής μεταχείρισης για τον 58χρονο που κατηγορείται για το ριφιφί στις θυρίδες τράπεζας του Χαλανδρίου άνοιξε ο Γιάννης Μαρακάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο δικηγόρος θυμάτων του ριφιφί πρότεινε να μιλήσει ο φερόμενος ως δράστης, που κρατά το στόμα του κλειστό, και να δείξει ειλικρινή μεταμέλεια προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από τις δικαστικές Αρχές.

“Η συγκεκριμένη διάρρηξη είναι πρωτοφανές περιστατικό για τα ελληνικά δεδομένα. Και δεδομένου ότι σ’ αυτήν τη φάση όπου ακόμη η δικογραφία είναι ανοιχτή και η έρευνα δεν έχει τελειώσει, ο φερόμενος ως δράστης αρνείται την κατηγορία, θεωρώ αν όντως έτσι όπως εμείς έχουμε διαγνώσει από τις περιγραφές τη δικογραφία, από τους πολύ βάσιμους λόγους για τους οποίους οι Αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψή του και για τους αντίστοιχους λόγους όπου ο εισαγγελέας και ο ανακριτής προχώρησαν στην προσωρινή του κράτηση, θεωρώ ότι είναι μια πραγματικά μοναδική ευκαιρία σ’ αυτό το πρώιμο στάδιο να μιλήσει ο δράστης, να πει πού βρίσκονται αυτοί οι μικροί θησαυροί και φυσικά αυτός στη συνέχεια να το καρπωθεί. Να έχει μια ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση γιατί είναι σε μια ηλικία που εάν βρεθεί στη φυλακή με αυτό το βαρύ κατηγορητήριο δεν θα βγει σύντομα έξω και νομίζω θα είναι κάτι δυσβάσταχτο” σημείωσε ο κ. Μαρακάκης προσθέτοντας πως “το δικαστήριο και το δικαιϊκό μας σύστημα εκτιμά τουλάχιστον σ’ αυτό το στάδιο την ειλικρινή μεταμέλεια”.

“Το τεκμήριο της αθωότητας είναι η κορωνίδα, αλλά αυτήν τη στιγμή έχουμε μπροστά μας αδιάσειστα στοιχεία και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να βάλω στην ίδια ζυγαριά τα τέσσερα θύματα, που έχουν χάσει τεράστιες περιουσίες, με το τεκμήριο της αθωότητας ενός ανθρώπου που αυτήν τη στιγμή δεν έχει δώσει επαρκή στοιχεία και ισχυρίζεται αυτά που ισχυρίζεται και βέβαια δεν είμαστε εμείς δικαστές για να τον κρίνουμε”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ