Θρήνος στην κηδεία του Άλκη: «Αφήστε με, θέλω να πάω μαζί του» φώναζε ο πατέρας του

Απέραντος θρήνος στην κηδεία του 19χρονου Άλκη, που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη, επειδή υποστήριζε την ομάδα του Άρη.

Η κηδεία του άτυχου νεαρού τελέστηκε στη Βέροια και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί με λευκά γαρίφαλα στα χέρια είπαν το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Άλκη. Λευκά γαρίφαλα υπήρχαν και πάνω στο λευκό φέρετρο του 19χρονου.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και οι συγγενείς του Άλκη, οι οποίοι έφτασαν στα Κοιμητήρια, υποβασταζόμενοι, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα αντικρίσουν ξανά το παιδί τους.

Ραγίζει καρδιές η κραυγή του πατέρα του Άλκη

«Θέλω να πάω μαζί του, αφήστε με σας παρακαλώ» φώναζε ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη. Κοντινοί συγγενείς κρατούσαν την μητέρα του Άλκη ώστε να μην καταρρεύσει. Το μόνο που επαναλάμβανε ήταν η φράση: «καλή αντάμωση να έχουμε αγόρι μου».

Κηδεία Άλκη

Κηδεία Άλκη

Κηδεία Άλκη

Ξέσπασε παιδικός φίλος του Άλκη: «Το ότι ήταν Άρης ήταν αρκετό για να βρίσκεται δύο μέτρα μέσα στο χώμα»

«Από ό,τι φαίνεται το ότι ήταν Άρης, ήταν αρκετό για να βρίσκεται σήμερα ο Άλκης δύο μέτρα μέσα στο χώμα» ανέφερε με τρεμάμενη φωνή ο παιδικός φίλος του Άλκη, Λεωνίδας.

Ο Λεωνίδας μίλησε για τον Άλκη με τα καλύτερα λόγια, και όπως μεταφέρει ο ίδιος, κανείς δεν είχε να πει κάτι άσχημο για αυτόν. «Πραγματικά δεν θυμάμαι να έχει προκαλέσει ποτέ. Για κανέναν λόγο. Δεν είναι ένα οπαδικό επεισόδιο, αλλά μια τυφλή δολοφονική ενέργεια» ανάφερε ο νεαρός μιλώντας στο thesstoday.gr.

Ο φίλος του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, τονίζει με απόλυτη σιγουριά πως ο Άλκης δεν είχε καμία σχέση με συνδέσμους, αλλά απλώς του άρεσε το ποδόσφαιρο.

«Χωρίς να φταίει σε τίποτα, τον έπιασαν έξω από το σπίτι του, το λέω και τρέμω, και από ότι φαίνεται ήταν αρκετό για να βρίσκεται σήμερα δύο μέτρα κάτω από το χώμα. Είναι άδικο. Την τελευταία φορά τον είδα τον Σεπτέμβριο, όπου βλέπαμε και πάλι μπάλα» ανέφερε.

Ανακοίνωση του 2ου ΓΕΛ Βέροιας για τον Άλκη: «Ζει μέσα στις καρδιές μας»

Ανακοίνωση για τον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό εξέδωσε το 2ο ΓΕΛ Βέροιας. Ένας τόπος και ένα σχολείο όπου σημαδεύτηκαν τα όμορφα παιδικά χρόνια του 19χρονου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για τον Άλκη…

Περήφανο παράστημα, θάρρος γνώμης, ευγένεια τρόπων, σπινθηροβόλο βλέμμα, φιλομάθεια, πολυπραγμοσύνη, καλοπροαίρετη διάθεση, φίλαθλο πνεύμα, αστείρευτο γέλιο! Αυτός ήταν ο Άλκης που γνωρίσαμε τα δύο τελευταία χρόνια της μαθητικής του πορείας στο 2ο ΓΕΛ Βέροιας.

Τον αποχαιρετήσαμε φοιτητή αλλά σήμερα συγκλονισμένοι όλοι, καθηγητές, μαθητές, απόφοιτοι – συμμαθητές του θρηνούμε το χαμό αυτού του γελαστού και ευγενικού παιδιού, που τόσο βίαια και άδικα κόπηκε το νήμα της ζωής του, ως θύματος τυφλής οπαδικής βίας.

Στην οικογένεια του εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον ανείπωτο πόνο που βιώνει.

Ο Άλκης δε ζει δίπλα μας πια… αλλά ζει μέσα στις καρδιές μας!!!

Ας αποτελέσει ο άδικος θάνατος αυτού του νέου παιδιού αφορμή για περισυλλογή και ενδοσκόπηση όλων μας, απλών πολιτών και Πολιτείας κι ας γίνει μια ουσιαστική αρχή για υπεύθυνη και αποτελεσματική διαχείριση κάθε φαινομένου βίας.

Σύλλογος Καθηγητών 2ου ΓΕΛ Βέροιας
Μαθητές και μαθήτριες 2ου ΓΕΛ Βέροιας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ