Θεσσαλονίκη: Ποιος είναι ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Στα χέρια των αστυνομικών Αρχών βρίσκεται ο δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Τρίτης, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 23χρονο, αλβανικής καταγωγής, που φέρεται να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για οπαδική βία, καθώς έχει τραυματίσει κι άλλο άτομο και σε βάρος του εκκρεμεί δίκη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το 2019 είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία καθώς σε επεισόδιο που είχε σημειωθεί τότε, είχε μαχαιρώσει έναν φίλαθλο.

Ο 23χρονος έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη και ζει στη χώρα μας, με άδεια διαμονής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 23χρονος ήταν μεταξύ των ατόμων που προσήχθησαν χθες το βράδυ, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο αυτοκινήτων, στα οποία επέβαιναν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ τον 23χρονο φέρεται να έχει αναγνωρίσει και ένας φίλος του αδικοχαμένου Άλκη.  Επίσης πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν πως συνελήφθη κοντά στο σημείο της δολοφονίας του 2019. Τέλος, υπάρχουν αναφορές ότι πιθανότατα μετά τη φονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου, πήγε σε σύνδεσμο που βρίσκεται σχετικά κοντά.

Αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αύριο, Πέμπτη.

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου

Την είδηση της σύλληψης του 23χρονου έκανε γνωστή ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στα social media.

“Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της.

Θέλω να εκφράσω με όλη μου την ψυχή τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Ξέρω ότι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των αγαπημένων του προσώπων. Τουλάχιστον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη”, έγραψε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η είδηση ότι συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας με οπαδικά κίνητρα, έγινε γνωστή την ώρα που η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι έλεγαν το τελευταίο “αντίο” στον 19χρονο Άλκη Καμπανό. Η κηδεία του τελέστηκε σε κλίμα οδύνης στη Βέροια.

Δολοφονία-Θεσσαλονίκη

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο 19χρονος Άλκης περπατούσε με φίλους του στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, κοντά στο γήπεδο του Άρη, όταν δέχτηκαν άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων που κατέβηκαν από δύο αυτοκίνητα και τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μιλούσαν ελληνικά.

Αρχικά τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με μαχαίρια και δρεπάνια. Ο 19χρονος Άλκης τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ τα άλλα δύο παιδιά τραυματίστηκαν, χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή τους.

Στην παρέα του Άλκη ήταν ακόμα δύο άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν και να γλυτώσουν από τους αδίστακτους δράστες.

Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι στη συνέχεια ενημέρωσαν την Ελληνική Αστυνομία. Στη συνέχεια, παραδόθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση.

Ο 19χρονος Άλκης έμενε αυτήν την περίοδο στη Βέροια, λόγω του πατέρα του που είναι αξιωματικός του στρατού. Έως τα χρόνια του Γυμνασίου κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και πήγαινε σχολείο στο 31ο Γυμνάσιο. Ο ίδιος ερχόταν συχνά στη Θεσσαλονίκη, καθώς διατηρούσε αρκετές φιλίες από τα παιδικά του χρόνια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος Άλκης ήταν φίλαθλος του Άρη, πήγαινε στο γήπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν ήταν γνωστός για την οργανωμένη οπαδική του δράση, ενώ δεν συμμετείχε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ