Πήλιο: Τα δύο σενάρια για τον θάνατο της 58χρονης Γερμανίδας

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση με την άτυχη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στην αυλή του σπιτιού της, πριν από δύο εβδομάδες, στην περιοχή Μηλίνα στο Πήλιο, όπου και διέμενε μόνιμα τα τελευταία 15 χρόνια με τον σύζυγό της.

Του ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΑΝΟΥ | Πηγή: REALNEWS

Οι αστυνομικοί, από την αυτοψία που πραγματοποίησαν στον χώρο και με τη βοήθεια της ιατροδικαστού, κατέληξαν στην εκτίμηση ότι «ο δράστης πλησίασε σκυφτός το θύμα και πυροβόλησε με φορά από κάτω προς πάνω. Ο, δε, θάνατος της 58χρονης Ζαμπίνε σημειώθηκε τρεις με τέσσερις ώρες πριν από την ανεύρεση του πτώματος», με αποτέλεσμα να καλέσουν άμεσα τον σύζυγό της για κατάθεση.

Πέρα από το σοβαρό ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας, οι αστυνομικοί δεν έχουν ακόμα αποκλείσει και αυτό της αδέσποτης σφαίρας από άσκοπους πυροβολισμούς, μια πιθανότητα ωστόσο που, όσο περνούν οι ημέρες και εξελίσσονται οι έρευνες, όλο και αποδυναμώνεται.

Έρευνες

Ο 60χρονος σύζυγος της Ζαμπίνε, παρά το γεγονός ότι παρουσίασε άλλοθι κατά την πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς, όταν πια είχε αποκαλυφθεί πως ο θάνατος της 58χρονης Ζαμπίνε επήλθε από πυροβολισμό, δεν έχει βγει από τη λίστα των βασικών υπόπτων και γι’ αυτόν τον λόγο το μεσημέρι της Παρασκευής έδωσε τρίτη διευκρινιστική κατάθεση.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Μαγνησίας, που έχουν αναλάβει τις έρευνες από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν από την ιατροδικαστή πως ο θάνατος της άτυχης γυναίκας οφείλεται σε τραυματισμό από σφαίρα 22 χιλιοστών, ερεύνησαν το οικογενειακό αλλά και το φιλικό περιβάλλον της Ζαμπίνε, η οποία αγαπούσε το Πήλιο και είχε επιλέξει τα τελευταία χρόνια να μείνει μόνιμα στην περιοχή.

Ο σύζυγος, στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, ισχυρίστηκε πως εκείνη την ημέρα έκανε επισκευές με έναν μάστορα στο σπίτι που είχαν αγοράσει πριν από περίπου 15 χρόνια μαζί με την 58χρονη. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως για αρκετές ώρες ήταν στο πίσω μέρος του σπιτιού, αλλά και στο εσωτερικό, προκειμένου να καθοδηγεί και παράλληλα να βοηθά τον μάστορα στις εργασίες που πραγματοποιούσε.

Όπως είπε, αργά το μεσημέρι -και ενώ οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί- έπεσε να κοιμηθεί, καθώς ήταν κουρασμένος. Όταν πια ξύπνησε, αργά το απόγευμα, αναζήτησε τη σύζυγό του, την οποία βρήκε πεσμένη στο έδαφος της αυλής του σπιτιού, κοντά στην πόρτα.

Διερμηνέας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην κατάθεσή του υποστήριξε πως, όταν είδε τη σύζυγό του νεκρή, αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, ενώ κάλεσε σε βοήθεια και τους γείτονες. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ώρες που αναφέρει, όσον αφορά την ανεύρεση του πτώματος, είναι σε αναντιστοιχία με την ώρα που, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, επήλθε ο θάνατος της άτυχης γυναίκας.

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς το γεγονός ότι ο 60χρονος άνδρας, στην πρώτη του κατάθεση, παρά το γεγονός ότι μιλά αρκετά καλά την ελληνική γλώσσα, ζήτησε διερμηνέα για να καταθέσει. Όπως υποστήριξε, ήθελε να καταλαβαίνει απόλυτα τις ερωτήσεις των αστυνομικών, προκειμένου να είναι σε θέση να δίνει σαφείς απαντήσεις.

Τις επόμενες ημέρες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Μαγνησίας δεν αποκλείεται να καλέσουν ξανά τον άνδρα, ώστε να δώσει, αν χρειαστεί, εκ νέου διευκρινίσεις λόγω των εξελίξεων που ενδεχομένως υπάρξουν. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι δυο τους το τελευταίο διάστημα ήταν σε διάσταση, παρά το γεγονός πως διέμεναν στην ίδια κατοικία. Τα «σύννεφα» στη σχέση του ζευγαριού επιβεβαίωσαν και οι κόρες τους, οι οποίες ήρθαν εσπευσμένα στην Ελλάδα από τη Γερμανία, όταν έμαθαν για τον θάνατο της μητέρας τους.

Καθυστέρηση

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στην αυλή του σπιτιού της στη Μηλίνα του Πηλίου πριν από περίπου 15 ημέρες. Αρχικά οι γιατροί του νοσοκομείου στο οποίο διακομίστηκε έκαναν λόγο για θάνατο από παθολογικά αίτια και, ως είθισται στους αιφνίδιους θανάτους, παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή. Ωστόσο, επειδή επρόκειτο για θάνατο από παθολογικά αίτια, η νεκροψία καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί 11 ημέρες μετά το συμβάν.

Η ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή διαπίστωσε έκπληκτη πως η 58χρονη έφερε στην πλάτη της ένα μικρό τραύμα που είχε προκληθεί από σφαίρα των 22 χιλιοστών. Πρόκειται για μικρού διαμετρήματος όπλο και το τραύμα που προκαλεί γίνεται δύσκολα αντιληπτό διά γυμνού οφθαλμού.

Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε πως η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της από πυροβολισμό -και μάλιστα με φορά βολίδας από κάτω προς πάνω- ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες έρευνες.

Η ιατροδικαστής, στην έκθεσή της, αναφέρει επίσης τη μικρή τρύπα στη ρόμπα που φορούσε την ημέρα του θανάτου της η άτυχη γυναίκα, αλλά και τη «διαδρομή» του μικρού βλήματος σε ζωτικά όργανά της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ