Νέα αναβολή στο deal Open – Κοκλώνη: Εξοδος για τη σειρά «Ερωτας φυγάς»;

Aπό αναβολή σε αναβολή πάει η οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ του Open και της Barking Well, καθώς προκύπτουν σοβαρά θέματα με τη χρηματοδότηση του ψυχαγωγικού προγράμματος ανάμεσα σε Ιβάν Σαββίδη και Νίκο Κοκλώνη. Στο κάδρο μπαίνει και ο «Ερωτας φυγάς», που γίνεται… μπαλάκι ανάμεσα σε Open και Barking Well, εξελίσσεται σε μέγα «αγκάθι» και αναζητείται τρόπος να… αφαιρεθεί.

Στο τραπέζι πέφτει ακόμα και το σενάριο να δώσουν τη σειρά σε άλλο κανάλι! Η συμφωνία βρίσκεται τελικά στον αέρα, καθώς για την ώρα δεν βγαίνουν τα… κουκιά, ενώ αλλάζουν και τα δεδομένα. Πώς; Η πλευρά Σαββίδη είχε εξαρχής δεσμευτεί να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση της σειράς με κονδύλι που φτάνει σχεδόν τα 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Barking Well θα αναλάμβανε τη χρηματοδότηση και τη διαχείριση για όλο το υπόλοιπο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με αντάλλαγμα τα εμπορικά έσοδα που θα προκύψουν.

Πληροφορίες, τώρα αναφέρουν ότι το Open τα… γυρίζει, δεν θέλει να σηκώσει μόνο του το οικονομικό βάρος της σειράς και επιχειρεί να εμπλέξει και την Barking Well στη χρηματοδότησή της ή να θέσει όρο ότι στην πορεία της χρονιάς ο «Ερωτας φυγάς» θα χρηματοδοτείται από τα εμπορικά έσοδα. Από την πλευρά της, η Barking Well αρνείται να βάλει χρήματα για τη σειρά, καθώς αυτό τινάζει στον αέρα όλο τον οικονομικό προγραμματισμό που έχει κάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Reallife, η εταιρεία του Ν. Κοκλώνη υπολογίζει ότι για ένα χαμηλού μπάτζετ πρόγραμμα με live εκπομπές και ταινίες θα χρειαστεί να επενδύσει για έναν χρόνο 15-16 εκατομμύρια ευρώ. Με βάση αυτό το ποσό, το κόστος ανά ημέρα ορίζεται στα 45.000 ευρώ, ενώ μόνο ένα επεισόδιο της σειράς κοστίζει 42.000 ευρώ! Εν μέσω ενός πρωτοφανούς και δαιδαλώδους deal, η πλέον επιτυχημένη σειρά του Open, με τριπλάσια τηλεθέαση από τον μέσο όρο του καναλιού, εξελίσσεται αίφνης σε χρηματοδοτικό… βαρίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν ξεκινήσει παρασκηνιακά προσπάθειες και επαφές με την τηλεοπτική αγορά για να παραχωρήσουν τη σειρά σε άλλο κανάλι! Αν και εξετάζεται ως λύση, κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Και αυτό γιατί παραμένει σε ισχύ το συμβόλαιο του Open με την εταιρεία παραγωγής της σειράς, «Αργοναύτες», που περιλαμβάνει μεγάλες ρήτρες σε περίπτωση αθέτησης των συμφωνηθέντων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ