Θρίλερ στην Πάτρα: Τους ιατρικούς φακέλους των τριών παιδιών “ξεσκονίζουν” οι αστυνομικοί για να συνθέσουν το “παζλ”

Εντατικές είναι οι έρευνες των Αρχών που έχουν αναλάβει να λύσουν τον γρίφο με τον θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας, μέσα σε τρία χρόνια. Η τραγωδία που βιώνουν οι γονείς των τριών παιδιών στην Πάτρα, έχει συγκλονίσει και σοκάρει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Οι έμπειροι αστυνομικοί που χειρίζονται πλέον την υπόθεση, θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα δώσουν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα, που έχουν προκύψει για το θρίλερ του θανάτου των τριών παιδιών. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση.

Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έχει αποστείλει όλα τα αιτήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα δεδομένα που θα αναλυθούν και θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της έρευνας.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, δεν επιβεβαιώνεται από τις αρμόδιες Αρχές η πληροφορία ότι έχει ζητηθεί η εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας, όπως νωρίτερα μετέδιδαν τοπικά ΜΜΕ.

Βήμα βήμα οι έρευνες των αστυνομικών του Ανθρωποκτονιών

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ανθρωποκτονιών έχει ζητήσει τα πορίσματα από τις νεκροτομές στα τρία νεκρά παιδιά, τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, τον ιατρικό φάκελο των παιδιών κατά τη νοσηλεία τους, και γενικά όλον τον ιατρικό τους φάκελο από την ημέρα που γεννήθηκαν μέχρι και που πέθαναν.

Στη συνέχεια, οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών θα μελετήσουν όλα αυτά τα στοιχεία και θα συνθέσουν το “παζλ”, ώστε να διαπιστώσουν εάν υπάρχει κάποιο κενό ή κάποια λεπτομέρεια, η οποία διέφυγε από την προσοχή των γιατρών και ιατροδικαστών.

Αν δεν εντοπιστεί κάποιο νέο στοιχείο, ο φάκελος θα σταλεί πίσω στην Εισαγγελία της Πάτρας, που θα αποφασίσει για την πορεία της υπόθεσης. Αν βρεθεί κάποιο ύποπτο στοιχείο, θα δρομολογηθούν εξελίξεις, που αναμένεται να είναι καταιγιστικές.

“Δεν πρόκειται για θανάτους που οφείλονται σε παθολογικά αίτια”

Ο θάνατος της Μαλένας, της Ίριδας και πριν από 10 ημέρες της Τζωρτζίνας αποτελούν “άλυτο μυστήριο” όπως επισημαίνουν πολλοί.

“Η ιατρική κοινότητα σε Πάτρα και Αθήνα αδυνατεί να διαπιστώσει τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο τα τρία κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη. Και ξαφνικά αναλαμβάνει την υπόθεση η Αστυνομία και μάλιστα το Ανθρωποκτονιών. Αυτό μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει. Δεν πρόκειται για θανάτους που οφείλονται σε παθολογικά αίτια”.

Με αυτά τα λόγια αξιωματούχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιέγραφε νωρίτερα στο enikos.gr τι σημαίνει η εμπλοκή των δικαστικών και αστυνομικών αρχών στην υπόθεση – θρίλερ της Πάτρας.

Παπαϊωάννου: Πρόκειται για πολύ λεπτό θέμα, χρειάζεται λίγη υπομονή

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κ. Σπύρος Παπαϊωάννου, διευθυντής Καρδιολογικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, είπε τα εξής:

“Το θέμα είναι πολύ λεπτό. Είναι κάποιες πολύ εξειδικευμένες εξετάσεις που ενδεχομένως θα αφορούν στον γενετικό έλεγχο, τον έλεγχο DNA που πιθανώς θα συσχετιστεί με εκείνο των γονέων. Είναι μια πολύ λεπτή υπόθεση. Θα έλεγα να μην κάνουμε σχολιασμό πάνω στο συγκεκριμένο θέμα διότι μπορούν να γίνουν κάποιες εξετάσεις που να προκύψουν ορισμένα στοιχεία. Θα χρειαστεί λίγη υπομονή ώστε να δούμε την τελική έκβαση αυτών των ερευνών. Σίγουρα μπορεί να σκεφτεί κανείς κάποια νοσήματα, όμως, δεν θα ήθελα λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης και λόγω σεβασμού στην οικογένεια να επεκταθώ”.

“Τα κορίτσια καταρρέουν μέσα σε λίγα λεπτά και πεθαίνουν”

Με τη σειρά της η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου τόνισε στο “Πρώτο Πρόγραμμα” ότι “για εμάς ο θάνατος των τριών παιδιών είναι ένα άλυτο μυστήριο, γιατί έχουμε τρεις διαφορετικές οντότητες, δηλαδή τρία διαφορετικά ιστορικά που φαίνεται να καταλήγουν περίπου με τον ίδιο τρόπο. Τα κορίτσια καταρρέουν μέσα σε λίγα λεπτά και πεθαίνουν χωρίς να υπάρχει μια εξήγηση που να αποτυπώνει ακριβώς ποιο είναι το αίτιο του θανάτου”.

Σαφώς υπάρχουν ιατροδικαστικές αναφορές, σημείωσε, ωστόσο στους γιατρούς έχει μείνει ένα ερωτηματικό.

“Η θλίψη στην ιατρική κοινότητα εδώ είναι μεγάλη και ειδικά στους θεράποντες ιατρούς που έδωσαν την ψυχή τους για να σώσουν τα παιδιά. Είχαν νοσηλευτεί σε 4 νοσηλευτικά ιδρύματα, σε δύο στην Πάτρα και δύο στην Αθήνα, έχουν εμπλακεί πολύ έμπειροι συνάδελφοι και η απορία είναι ότι δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση που να μπορεί να αποτυπώσει τι ακριβώς έγινε”. Η Τζωρτζίνα θα είναι αυτή που θα δώσει τις απαντήσεις, σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου, μετά και τα αποτελέσματα τοξικολογικών εξετάσεων.

“Καταρχήν με την παρέμβαση της Δικαιοσύνης την οποία χαιρετίζουμε θα ανοίξουν πάλι όλοι οι φάκελοι και θα δημιουργηθεί μια έρευνα συνολικά και για τα τρία παιδιά.

Τα τρία περιστατικά είναι εντελώς διαφορετικά. Το πρώτο παιδί που είχε αποτυπωθεί από τον ιατροδικαστή αγενεσία φλεβόκομβου που είναι μια πολύ σπάνια πάθηση και οδήγησε το παιδί επτά μηνών να πεθάνει, ουσιαστικά θα τεθεί υπό διερεύνηση, υπάρχει σαν οντότητα επιστημονική.

Το δεύτερο παιδί είχε λευχαιμία, πήγαινε εξαιρετικά καλά και η εικόνα που έχουμε από τους γιατρούς ότι δεν υπήρχε λόγος επιστημονικά να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατο του παιδιού.

Στην τρίτη περίπτωση υπήρχε μια νοσηλεία στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην αρχή όπου ενώ ήταν υπό την στενή παρακολούθηση του ιατρικού team, κάθε μια ώρα περνούσε γιατρός, υπήρχε το παιδί σε μόνιτορ, ξαφνικά σε πολύ λίγα λεπτά, μετά από 20 λεπτά από την τελευταία επίσκεψη της γιατρού το παιδί βρέθηκε να είναι σχεδόν νεκρό, οπότε έγινε ανάνηψη από τους θεράποντες και ύστερα το παιδί μετακομίστηκε σε ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου σε πολύ άσχημη κατάσταση και πραγματικά δεν δόθηκε ποτέ απάντηση, πώς ένα παιδί που ο γιατρός μόλις έχει περάσει, το έχει δει και υπάρχει μόνιτορ, κατέρρευσε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά.

Όλα αυτά θα τεθούν τώρα στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης και της επιστήμης, γιατί θα πρέπει να μιλήσουν και οι γιατροί συνολικά και για τα 3 περιστατικά. Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας μπορεί να διαταχθεί εκταφή και των 2 μικρότερων κοριτσιών, αν θεωρήσει η  δικαιοσύνη ότι μπορεί να βρεθούν απαντήσεις” ανέφερε η κα Μαστοράκου.

Λέων: Εξόχως σημαντική η ιατροδικαστική εξέταση της Τζωρτζίνας

Για τη σημασία της ιατροδικαστικής εξέτασης της 9χρονης Τζωρτζίνας, του τρίτου κοριτσιού από την Πάτρα που έχασε τη ζωή του, στην ίδια οικογένεια, μίλησε στην ΕΡΤ ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Λέων “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τρίτη ιατροδικαστική διερεύνηση είναι εξόχως σημαντική και όταν ολοκληρωθεί θα μπορέσει είτε να κλείσει την υπόθεση και να δώσει μία απάντηση στους γονείς που βασανίζονται, ή να ανοίξει νέα δεδομένα που θα εκεί θα είναι εντελώς διαφορετική εικόνα”.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή “περιμένουμε τις ιστολογικές εξετάσεις που θα μας δείξουν το τι ακριβώς έχει συμβεί στα όργανα του μικρού παιδιού. Θα αναλύσουν φαρμακευτικές και άλλες ουσίες που είχαν πάρει τα παιδιά γιατί, να μην ξεχνάμε, ότι τα παιδιά ήταν νοσηλευόμενα. Αναμένουμε και τη γενετική ανάλυση για να δούμε αν υπάρχει κάποιο κοινό γενετικό χαρακτηριστικό, το οποίο εκδηλώνει μία συγκεκριμένη πάθηση. Το γεγονός ότι η πρώτη και η δεύτερη αιτία θανάτου, στους δύο πρώτους θανάτους δεν συμβαδίζουν, προς το παρόν δεν ενισχύουν ένα τέτοιο γεγονός”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ