Θρίλερ στα Εξάρχεια: «Το έμβρυο ήταν καλυμμένο με μωρομάντηλα και χαρτιά» – Συγκλονιστική μαρτυρία στο enikos.gr

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την φρικιαστική υπόθεση με το νεκρό έμβρυο που εντοπίστηκε χθες (26/02) το μεσημέρι μέσα σε αγωγό αποχέτευσης επί της οδού Σόλωνος στα Εξάρχεια, από έναν υπάλληλο εταιρείας αποφράξεων που αντίκρισε το μακάβριο θέαμα.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Το έμβρυο εντοπίστηκε τυχαία κατά την διάρκεια εργασιών στο σύστημα αποχέτευσης φρεατίου, σε κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα». «Μας κάλεσαν το πρωί για μία απόφραξη και κληθήκαμε από το γραφείο για να πάει ο υπάλληλος. Ο τεχνικός μας, το μεσημέρι της Δευτέρας ξεκινώντας την διαδικασία της απόφραξης στο φρεάτιο, βρήκε κάποια στιγμή πολλά μωρομάντηλα και χαρτιά. Με μία κουτάλα, άρχισε να βγάζει όλα τα αντικείμενα, και τότε βρήκε δυστυχώς το έμβρυο» αναφέρει στο enikos.gr η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Ελένη Μαμάη.

Τα πρώτα λόγια του υπαλλήλου που εντόπισε το έμβρυο

Άμεσα ο υπάλληλος της εταιρείας σε κατάσταση σοκ, έβγαλε το έμβρυο από τον αγωγό και ειδοποίησε τους αρμόδιους της δομής. Και εκείνοι έμειναν άναυδοι, όταν πληροφορήθηκαν τι ακριβώς έχει συμβεί. «Ειδοποίησαν οι ίδιοι κάποια νοσηλεύτρια και κατέβηκε, το παρέλαβε μέσα σε κάποιο κουτί προκειμένου να το στείλουν για δείγματα DNA, και να εντοπιστεί και η μητέρα του. Στην συνέχεια, ο τεχνικός μας έφυγε από τον χώρο και ήρθε κατευθείαν, μου έδειξε φωτογραφίες και μου είπε “είμαι πάρα πολύ σοκαρισμένος, έχει προκύψει ένα συμβάν… Δεν μπορώ να το διανοηθώ”».

Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας επικοινώνησε άμεσα και η ίδια από την πλευρά της με την δομή, ώστε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που ακολούθησαν οι ίδιοι, και έπειτα κάλεσε την αστυνομία και απευθύνθηκε στο Τμήμα Εξαρχείων, προκειμένου να καταθέσει για το συγκλονιστικό γεγονός «Δεν μας έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, δεν ξέρω τι να πω. Περιμένουμε και εμείς κάποια ενημέρωση».

Αυτοψία της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, νωρίς το πρωί κλιμάκιο αστυνομικών, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, πραγματοποίησε αυτοψία σε γνωστή ΜΚΟ, στην οδό Σόλωνος. Παράλληλα, αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Ερωτηματικά προκαλούνται στους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ , σχετικά με τη μη ενημέρωση της αστυνομίας από τη δομή, για τον εντοπισμό του εμβρύου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να υποστηρίζουν ότι σκόπευαν να ενημερώσουν σήμερα τις Αρχές και να παραδώσουν το έμβρυο.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση θα ζητήσουν λίστα των γυναικών που έχουν επισκεφθεί τα γύρω ιατρεία το τελευταίο διάστημα. Το σενάριο που εξετάζεται είναι μήπως κάποια γυναίκα απέβαλε στην τουαλέτα και στην συνέχεια έφυγε, όπως έγραψε χθες το enikos.gr.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ