Θεσσαλονίκη: Τι δείχνει η έκθεση DNA για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Φεβρουάριο καθώς η έκθεση της εργαστηριακής εξέτασης των δειγμάτων DNA τόσο των θυμάτων της επίθεσης όσο και των κατηγορουμένων έχει ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ενισχύονται οι ποινικές ευθύνες κάποιων εκ των κατηγορουμένων, καθώς τους τοποθετεί στο σημείο ακριβώς όπου έγινε η δολοφονία με τη σύγκριση των βιολογικών υλικών.

Το βιολογικό υλικό του 19χρονου Άλκη βρέθηκε εκτός από το δρεπάνι, δηλαδή το φονικό όπλο της επίθεσης και στο πεζοδρόμιο, όπου ήταν πεσμένος ο Άλκης και σε έναν σκούφο, σε γάντια αλλά και μέσα στα αυτοκίνητα όπου επέβαιναν οι κατηγορούμενοι.

Οι κατηγορούμενοι με αυτόν τον τρόπο τοποθετούνται σε συγκεκριμένες θέσεις μέσα στα αυτοκίνητα, σύμφωνα πάντα με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε. Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία στο αυτοκίνητο μάρκας Citroen τοποθετείται ένας 20χρονος, στο Renault ένας 23χρονος και στο Polo ένας 22χρονος.

Στη δικογραφία που παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές από την Ανακρίτρια δεν προστίθενται άλλοι εκτός των 12 κατηγορουμένων, που έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και με αυτές τις ενέργειες έκλεισε η ανακριτική διαδικασία και αναμένεται πλέον η πρόταση του εισαγγελέα στο δικαστικό συμβούλιο.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Το χρονικό της δολοφονίας – Οι ανατριχιαστικές περιγραφές των φίλων του Άλκη

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που είχαν δώσει στις καταθέσεις τους οι δύο φίλοι του Άλκη για τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Εκεί όπου κόπηκε το νήμα της ζωής του 19χρονου, το όνομα του οποίου προστέθηκε στη μακριά λίστα των θυμάτων της οπαδικής βίας.

Ο κολλητός φίλος του Άλκη είπε χαρακτηριστικά ότι «την ώρα που άρχισαν να μας χτυπούν, έβαλα τα χέρια μου στο ύψος των πλευρών και προσπάθησα να προστατευτώ. Αυτός με το μαχαίρι με κάρφωνε στα πόδια. Άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει: «Βοήθεια, δεν μπορώ. Πονάω».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «γύρισα και τον είδα πεσμένο στο πεζοδρόμιο και 4 άτομα από πάνω του να τον χτυπούν. Προσπάθησα να πηδήξω πάνω στα σκαλιά για να σώσω με το σώμα μου τον Άλκη».

Τότε τρία άτομα τον κρατούσαν για να μην τον πλησιάσει και πήγε κοντά του ένας άλλος άνδρας και δέχτηκε δυνατό χτύπημα με ρόπαλο στο κεφάλι.

«Το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό που κόντεψα να λιποθυμήσω. Εκείνη τη στιγμή με κάρφωσαν ξανά με το μαχαίρι και έπεσε αιμόφυρτος δίπλα στον Άλκη» είπε χαρακτηριστικά ο φίλος του.

Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή του για το τι ακολούθησε μόλις έφυγαν οι δράστες.

Παρά το ότι ήταν τραυματισμένος και ο ίδιος, προσπάθησε να σηκώσει όρθιο τον Άλκη και όπως είπε, ο Άλκης κατάφερε για λίγο να σταθεί στα πόδια του, έκανε δύο μέτρα, όμως, ήταν τόσο βαριά τραυματισμένος που έπεσε κάτω.

Πλέον ο κολλητός φίλος του δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του. Τον είδε γεμάτο αίματα παντού, έτρεχε πολύ αίμα και από το πόδι και από το κεφάλι του.

Τότε πήρε το κινητό του Άλκη και κάλεσε τον πατέρα του για να πάει αμέσως στο σημείο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ