Θεσσαλονίκη: Τεχνικό σύμβουλο θα διορίσει η μητέρα του 2,5 ετών κοριτσιού

Τεχνικό σύμβουλο πρόκειται να διορίσει η μητέρα του 2,5 ετών κοριτσιού, το οποίο πέθανε ξαφνικά στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή (17/2), σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η δικηγόρος της, Έφη Ορφανίδου.

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού – Τι λέει η δικηγόρος της μητέρας

Σε δηλώσεις της στο GRTimes από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η κ. Ορφανίδου υπογράμμισε ότι «σήμερα πρόκειται να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας κατά παντός υπευθύνου. Δεν ξέρουμε ποιος είναι υπεύθυνος για την τραγική κατάληξη του παιδιού, αλλά όλα αυτά θα διερευνηθούν σε βάθος».

Επιπλέον η ίδια διευκρίνισε ότι: «θα διορίσουμε τεχνικό σύμβουλο για να είμαστε κοντά στις διαδικασίες της έρευνας. Έχουμε ήδη ζητήσει τον ιατρικό φάκελο της μικρής από τον «Άγιο Στυλιανό» και από το «Ιπποκράτειο», προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου της».

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η νεκροψία για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Σχετικά με τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τον θάνατο του παιδιού, η δικηγόρος σημείωσε: «Προβληματιζόμαστε γενικά με την στάση του νοσοκομείου, γι’ αυτό θα γίνει και ενδελεχής έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις στο παιδί, ποια ήταν η κλινική του εικόνα όταν του δόθηκε εξιτήριο και αν έγινε σωστή εκτίμηση της κατάστασης του. Θα απαντηθούν όλα αυτά από τον ιατρικό φάκελο του νοσοκομείου και θα διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες – οι οποίες και θα αποδοθούν».

Σχετικά με το ίδρυμα, η δικηγόρος ανέφερε ότι η μητέρα δεν ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του παιδιού της, παρά μόνο το πρωί της Παρασκευής, όταν το κοριτσάκι είχε ήδη καταλήξει. «Το παιδάκι φαινόταν πολύ καλά και η μητέρα δεν ενημερώθηκε ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομεία μία μέρα πριν. Δεν έχει σχέση το γεγονός ότι δεν είχε την επιμέλεια της μικρής. Μαχόταν εδώ και ένα χρόνο για την επιμέλεια και μάλιστα το ίδρυμα είχε συναινέσει στην ανάθεση της επιμέλειας στην μητέρα».

Νεκρό κοριτσάκι 2,5 ετών στη Θεσσαλονίκη: «Την άφησαν να πεθάνει γιατί ήταν μαύρη» – Το ξέσπασμα της μητέρας του

Θεσσαλονίκη μητέρα

Τέλος, η κ. Ορφανίδου τόνισε ότι εκτός από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στο κοριτσάκι την Παρασκευή, η οποία δεν έδωσε απαντήσεις, «φως» στα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να δώσουν τα πορίσματα από τις τοξικολογικές, ιστολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις, που ενδέχεται να βγουν σε διάστημα τριών έως έξι μηνών.

Από την πλευρά του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, από την Παρασκευή (17/2) έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα, ενώ οποιοδήποτε έγγραφο ζητηθεί από την οικογένεια και τις αρχές θα διατεθεί άμεσα, προκειμένου να βοηθηθεί η έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του το μόλις 2,5 ετών κοριτσάκι.

Στο ΑΠΘ η μητέρα του κοριτσιού

Στο ΑΠΘ για το πιστοποιητικό θανάτου της 2,5 ετών κορούλα της, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (20.02.2023) η Τζένιφερ Ομόντια από την Νιγηρία.

Σύμφωνα με το thesstoday, η μητέρα του παιδιού, που έχασε την ζωή του στο βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη σήμερα (20.02.2023), αναμένεται να λάβει στα χέρια της τον ιατρικό φάκελο του παιδιού της από την ιατροδικαστική υπηρεσία του ΑΠΘ. Εξάλλου, σήμερα παρέλαβε την σορό του παιδιού και το γραφείο κηδειών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ