Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού – Τι λέει η δικηγόρος της μητέρας

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού στο βρεφοκομείο “Άγιος Στυλιανός” στη Θεσσαλονίκη ασκήθηκε από την εισαγγελέα που παρήγγειλε την προκαταρτική εξέταση.

Νεκρό κοριτσάκι 2,5 ετών στη Θεσσαλονίκη: «Την άφησαν να πεθάνει γιατί ήταν μαύρη» – Το ξέσπασμα της μητέρας του

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της μητέρας, Έφη Ορφανίδου, για την υπόθεση έχουν καταθέσει -ήδη- στις Αρχές κάποια άτομα που σχετίζονται με τη νοσηλεία του κοριτσιού.

“Μας ενημέρωσαν ότι για πρώτη φορά οι συνθήκες είναι αδιευκρίνιστες και πραγματικά έχει υφανθεί ένα μυστήριο σχετικά με τον θάνατο της μικρή”, συμπληρώνει η δικηγόρος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η νεκροψία για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού

Πάντως, πέρα από τις τοξολογικές και ιστολογικές εξετάσεις θα διενεργηθούν και μικροβιολογικές εξετάσεις στον οργανισμό του άτυχου παιδιού, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τον θάνατό του.

Η μητέρα βρέθηκε σήμερα (19/02) στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενη από τη δικηγόρο της για να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Νεκρό κοριτσάκι 2,5 ετών στη Θεσσαλονίκη: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία – Η τραγική ειρωνεία

Ωστόσο, έπειτα από παραμονή περίπου μιας ώρας στα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, η δήλωση δεν κατέστη εφικτή, λόγω ψυχολογικής κατάρρευσης της μητέρας του βρέφους, με τη διαδικασία να μεταφέρεται για αύριο Δευτέρα 20/02.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr από αύριο ξεκινάει ουσιαστικά ο αγώνας της μητέρας με την δικηγόρο, καθώς θα ζητήσουν να λάβουν τους ιατρικούς φακέλους από το Ιπποκράτειο και τον Άγιο Στυλιανό, ενώ θα οριστεί και τεχνικός σύμβουλος που θα εξετάσει το ιατρικό ιστορικό του κοριτσιού.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του άτυχου παιδιού.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ