Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η νεκροψία για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού

Άγνωστη παραμένει η αιτία θανάτου του μόλις 2,5 ετών παιδιού από τη Νιγηρία, το οποίο βρέθηκε νεκρό το πρωί της Παρασκευής (17/02) στο Δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης “Άγιος Στυλιανός”, όπου και φιλοξενούνταν.

Η νεκροψία νεκροτομή πραγματοποιήθηκε από την διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του ΑΠΘ, Λίδα Κοβατση και σύμφωνα με πληροφορίες φως στα αίτια του θανάτου του 2,5 χρονών κοριτσιού θα ρίξουν οι ιστολογικές εξετάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το κοριτσάκι βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση και δεν έδειχνε την εικόνα παραμελημένου ενώ η λοίμωξη που είχε στις αμυγδαλές δεν φαίνεται να ευθύνεται για τον θάνατό της. Όπως δήλωσε στο Voria.gr η ιατροδικαστής, Λήδα Κοβάτση, “από το αποτέλεσμα της νεκροψίας και της νεκροτομής δεν προέκυψαν μακροσκοπικά ευρήματα και αναμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων”.

Το ξέσπασμα της μητέρας του

Συντετριμμένη από την τραγική κατάληξη του μόλις 2,5 ετών παιδιού της στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός», η μητέρα του κοριτσιού σε δηλώσεις υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα για προβλήματα υγείας του μωρού, ενώ άφησε αιχμές για ιατρική παραμέληση.

Σε τραγική κατάσταση, με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή, η μητέρα του μόλις 2,5 ετών παιδιού που έσβησε ξαφνικά το πρωί στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» διηγήθηκε την τραγική ιστορία της μικρής της κόρης, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή.

“Την άφησαν να πεθάνει γιατί ήταν μαύρη. Αν ήταν λευκή, θα ζούσε” δήλωσε η μητέρα του κοριτσιού σε δημοσιογράφους που βρέθηκαν έξω από το βρεφοκομείο.

“Μέχρι χθες, την κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν μια χαρά”, είπε μεταξύ άλλων η μητέρα.

Επιπλέον η ίδια διευκρινίζει, ότι από το ίδρυμα δεν την ενημέρωσαν ότι το παιδί χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο μια μέρα πριν, πάρα μόνο το πρωί την ειδοποίησαν ότι απεβίωσε.

 

“Αύριο θα το είχε στα χέρια της”

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της μητέρας κα Έφη Ορφανίδου, τόνισε πως η μητέρα θα έπαιρνε πίσω το παιδί της, καθώς είχε αρθεί η εισαγγελική εντολή.

«Η μητέρα έχει κάνει έναν τρομερό αγώνα για να μπορέσει να πάρει την επιμέλεια του παιδιού της. Η ζωή της ήταν αυτό το παιδί, άλλαξε δουλειά γιατί της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια. Το τραγικό είναι ότι αύριο θα το είχε στα χέρια της», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η δικηγόρος.

Λοίμωξη του αναπνευστικού δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, το κοριτσάκι κατάγεται από τη Νιγηρία και με εισαγγελική παρέμβαση απομακρύνθηκε πριν από δύο χρόνια από την οικογένειά της επειδή κρίθηκε «ακατάλληλη».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες εξετάστηκε από γιατρό, ο οποίος της χορήγησε φαρμακευτική αγωγή και συνέστησε να παραμείνει στο ίδρυμα μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Τα πρώτα στοιχεία «δείχνουν» ότι το κοριτσάκι προσβλήθηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού και παρά τις προσπάθειες των γιατρών , το 2,5 ετών παιδάκι δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο, όπου οι γιατροί έκαναν σύσταση για αντιβιοτική αγωγή και ζήτησαν επανεξέταση σε 10 ημέρες, με την πιθανότητα χειρουργικής αντιμετώπισης στις αμυγδαλές.

Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν, τέλος, ότι το κοριτσάκι διέμενε με δικαστική απόφαση στον «’Αγιο Στυλιανό», ενώ  κατά της απόφασης είχε προσφύγει η μητέρα του κοριτσιού ζητώντας την επιστροφή του παιδιού στο σπίτι.

 

Έρευνα για τα αίτια του θανάτου

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στον θάνατο του παιδιού, ενώ άμεσα ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ