Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 30χρονου για την επίθεση κατά μελών της ΚΝΕ

Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στην πρώτη σύλληψη για την επίθεση που εξαπέλυσαν ακροδεξιοί κατά μελών της ΚΝΕ, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για έναν 30χρονο άνδρα, τα στοιχεία του οποίου είχαν ταυτοποιηθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικές Αρχές έχουν ταυτοποιήσει ακόμη τρία άτομα, τα οποία κρύβονται προκειμένου να αποφύγουν αυτόφωρο, που λήγει τα μεσάνυχτα.

Από την επίθεση είχαν τραυματιστεί τέσσερα άτομα.

Θεσσαλονίκη: Στο φως σοκαριστικές συνομιλίες ακροδεξιών – “Σήμερα θα έχετε θάνατο”

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν σοκαριστικές συνομιλίες ακροδεξιών, με φόντο τα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν στα ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης και Ευόσμου, αλλά και την επίθεση κατά μελών της ΚΝΕ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα μέλη των φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, έκαναν λόγο για ένα καλά μελετημένο σχέδιο δράσης που στόχευσε ακόμη και σε νεκρό, και βασίζεται στη προετοιμασία χρόνων.

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, ο Κυριάκος Τσιαούσης, μέλος του ΔΣ ΕΚΘ και Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ ανέφερε πως «η πάλη ενάντια στο τέρας του φασισμού δεν χωρά μήτε επανάσταση, μήτε εφησυχασμό. Οι προσπάθειές τους να μετατρέψουν τα σχολεία που ο εργατόκοσμος των δυτικών συνοικιών στέλνει τα παιδιά του σε ορμητήρια φασιστικών και εγκληματικών συμμοριών, δεν πρόκειται για μεμονωμένες τυχαίες ενέργειες.

Είμαστε σήμερα εδώ να αποδείξουμε πως οι επιθέσεις αυτές συνδέονται μεταξύ τους σ’ ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης με έναν σκοπό. Να σπείρουν τον φόβο στη νεολαία της πόλης».

Αποκάλυψε παράλληλα το οργανωμένο σχέδιο δράσης των τελευταίων ημερών. Στην κατοχή τους, όπως δήλωσε, έχουν τόσο φωτογραφικό υλικό από τους δράστες όσο και στοιχεία από συνομιλίες και το πώς οργάνωσαν τις ενέργειές τους στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης. Όλα τα στοιχεία έχουν δοθεί μέσω των δικηγόρων τους στους αρμόδιους.

Θεσσαλονίκη: Οι σοκαριστικές αναρτήσεις και συνομιλίες

Οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη Τύπου, έδωσαν στη συνέχεια στη δημοσιότητα συνομιλίες από το Viber, καθώς και σχόλια σε αναρτήσεις στο Facebook και στο Instagram που, σύμφωνα με τους ίδιους, προέρχονται από άτομα που έλαβαν μέρος στις επιθέσεις τόσο κατά μελών της ΚΝΕ όσο και στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από τα ΕΠΑΛ.

Θεσσαλονίκη ακροδεξιοί συνομιλίες

Θεσσαλονίκη ακροδεξιοί συνομιλίες 2

 

Θεσσαλονίκη ακροδεξιοί συνομιλίες 3

Θεσσαλονίκη ακροδεξιοί συνομιλίες 4

Θεσσαλονίκη ακροδεξιοί συνομιλίες 5

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

-Σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν σημειωθεί αφορούν θρασύδειλες επιθέσεις από πολλά άτομα έναντι λίγων.

-Τα χτυπήματα έγιναν κατόπιν συντονισμού που λάμβανε χώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλα ήταν κανονισμένα και οργανωμένα.

-Η ομάδα των φασιστών ήταν οργανωμένη και δρούσε σαν τάγμα εφόδου.

-Οι επιθέσεις ήταν ταχύτατες με δολοφονικά εργαλεία. «Έχουμε εντοπίσει όλους όσοι καθοδηγούσαν τις επιθέσεις»

-Οι επιθέσεις είχαν ξεκάθαρα ναζιστικό χαρακτήρα και δεν είναι τυχαία τα χαρακτηριστικά των θυμάτων. Παράδειγμα αποτελεί η μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, εκλεγμένη στο μαθητικό συμβούλιο η οποία είχε το θάρρος να καταγγείλει τις ενέργειες αυτές.

-Η στάση των αστυνομικών αρχών ήταν στάση ανοχής.

-Ευθύνες έχει και ο διευθυντής του σχολείου.

«Καταγγέλλουμε την στάση τόσο της κυβέρνησης όσο και της αστυνομίας. Απαιτούμε τώρα να πάρουν μέτρα και να τους συλλάβουν» τόνισε ο κ. Τσιαούσης.

Θεσσαλονίκη συνέντευξη Τύπου ακροδεξιοί

Παίρνοντας τον λόγο ο Βασίλης Πετράκης, μέλος του Δ.Σ ΣΕΦΙΕ ανέφερε πως, «δεκάδες άνθρωποι, ακόμη και μικρά παιδιά έγιναν μάρτυρες μιας άθλιας, τραμπουκικής επίθεσης σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ». Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι τεράστια και εγκληματική η ευθύνη της κυβέρνησης αφού οι συμμορίες δρουν ανεξέλεγκτα σε σχολεία και γειτονιές. Δεν θα το αφήσουμε έτσι, έχοντας στο πλευρό μας γονείς, μαθητές και φοιτητές, θα απομονώσουμε τους φασίστες».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, ερωτηθείς για την ασφάλεια των σχολείων όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια απάντησε ότι υπάρχει φόβος τόσο από τους γονείς όσο και από τους μαθητές. «Εμείς δεν θεωρούμε ότι έχει “καθαρίσει” το σχολείο και ότι δεν υπάρχουν αυτές οι φασιστικές ιδεολογίες εντός του χώρου. Όλο αυτό θα εξαλειφθεί μέσα από τη συλλογική δουλειά της μαθητικής κοινότητας σε συνδυασμό με τα μέτρα που θα πάρουν οι εκπαιδευτικοί. Έχουμε ενημερωθεί ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν τέτοια μέτρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ