Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή τα μέλη της «οικογένειας Εσκομπάρ» με τα 585 κιλά κοκαΐνης – Τι ισχυρίστηκαν

Τον δρόμο για την φυλακή έδειξαν ανακριτής και εισαγγελέας στα μέλη της «οικογένειας Εσκομπάρ» με τα 585 κιλά κοκαΐνης, στη Θεσσαλονίκη. Οι πέντε συλληφθέντες, ένα ανδρόγυνο από την Αλβανία, τα δύο ανίψια τους και ένας Έλληνας, κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την ποσότητα «μαμούθ» της κοκαΐνης, λατινοαμερικάνικης προέλευσης, που κατασχέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη -την μεγαλύτερη που εντοπίστηκε στα χρονικά της πόλης και μία από τις μεγαλύτερες πανελλαδικά.

Θεσσαλονίκη: Απολογούνται οι πέντε συλληφθέντες για τα 585 κιλά κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική

Προηγουμένως, σε βάρος τους είχε ασκηθεί δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, από κοινού και κατ’ επάγγελμα (με τη μορφή της εισαγωγής αποθήκευσης, κατοχής και μεταφοράς).

Πληροφορίες της ιστοσελίδας thesstoday.gr, αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες ισχυρίστηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών ότι έναντι χρημάτων, παρέλαβαν τα ναρκωτικά μόνο για να τα μεταφέρουν και περίμεναν εντολές για το πού θα τα παραδώσουν.

Θεσσαλονίκη: Σε ανακριτή παραπέμφθηκαν να απολογηθούν οι πέντε συλληφθέντες για τα 585 κιλά κοκαΐνης

Πώς έφτασαν στα ίχνη τους οι αρχές

Η πληροφορία για το παράνομο φορτίο έφτασε στις ελληνικές Αρχές μέσω του γραφείου της Αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) στην Αθήνα. Επισήμως δεν έγινε γνωστό πώς και πότε έφτασαν τα ναρκωτικά, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι μεταφέρθηκαν ακτοπλοϊκώς προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, η κοκαΐνη παρελήφθη από τα κατηγορούμενα μέλη του κυκλώματος που ταξίδεψαν στην Ελλάδα από την Αλβανία, όπου φαίνεται πως βρίσκεται η «βάση» τους. Το μεγαλύτερο μέρος της κατασχεθείσας κοκαΐνης προοριζόταν να εξαχθεί στη γειτονική χώρα, απ’ όπου επρόκειτο να διακινηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ενώ ένα μικρό μέρος θα διακινείτο στην Ελλάδα.

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο σε φορτίο «μαμούθ» 585 κιλών κοκαΐνης – Πέντε συλλήψεις

Αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης παρακολουθούσαν το προηγούμενο διάστημα τις ύποπτες κινήσεις των εμπλεκόμενων προσώπων κι έπειτα από επιχείρηση συνέλαβαν τους πέντε κατηγορούμενους στις περιοχές της Αγίας Τριάδας και της Επανομής.

Σημειώνεται ότι ορισμένα από τα 500 δέματα είχαν πάνω τους ναζιστικά σύμβολα, κάτι που σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να συνδέεται με την πρακτική που ακολουθούν τα λατινοαμερικάνικα καρτέλ να χρησιμοποιούν λογότυπα, δίνοντας ταυτότητα στις ποσότητες κοκαΐνης, που παρασκευάζουν στα εργαστήριά τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ