Θεσσαλονίκη: Πορεία Κυπρίων φοιτητών προς το τουρκικό προξενείο για τα 40 χρόνια ανακήρυξης του ψευδοκράτους – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πορεία με αφορμή την επέτειο 40 χρόνων ανακήρυξης του ψευδοκράτους στην Κύπρο πραγματοποίησαν  Κύπριοι φοιτητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, οι φοιτητές είναι μέλη της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών Θεσσαλονίκης και κατευθύνθηκαν προς το τουρκικό προξενείο μέσω των οδών Αγίας Σοφίας και Αγίου Δημητρίου.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και πλακάτ τα οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν «έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο» και «8.000 νεκροί».

Στο πανό αναγράφεται το σύνθημα «έξω ο Αττίλας από την Κύπρο» έχοντας μάλιστα σε απεικόνιση την Κύπρο και τα κατεχόμενα ως ματωμένη περιοχή.

Τα μέλη της Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους ξεκίνησαν απεργία πείνας την περασμένη Δευτέρα, η οποία θα κρατήσει μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο οι  φοιτητές τοποθέτησαν στο οδόστρωμα μια επιγραφή «Δεν Ξεχνώ» και την έκαψαν τραγουδώντας συνθήματα.

Κλούβες των ΜΑΤ έστησαν φραγμό στην οδό Αγίου Δημητρίου προκειμένου οι διαδηλωτές να μην μπορούν να προσεγγίσουν το τουρκικό προξενείο. Παράλληλα κόλλησαν ψήφισμα σε δέντρο πλησίον του τουρκικού προξενείου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ