Θεσσαλονίκη: Οι αναρτήσεις με τα όπλα του 59χρονου που δήλωνε «εθνικός εισαγγελέας» – «Στην μάχη με κάθε μέσο»

Ως δήθεν «εθνικός εισαγγελέας» και «στρατιωτικός» παρουσιαζόταν σε αναρτήσεις του στα social media, ο 59χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος, έγραφε, μεταξύ άλλων, στο προφίλ του στο Facebook «προς όλους τους εναπομείναντες γνήσιους Έλληνες, καλείστε όλοι να συμμετάσχετε ενεργά στο “Σώμα Θεματοφυλακής”», ενώ παράλληλα ισχυριζόταν ότι οπλοφορεί και ότι σκοπεύει να βλάψει κόσμο.

Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις υπέπεσαν στην αντίληψη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από την έρευνα της οποίας διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος συνδέεται με τις αυτοαποκαλούμενες ομάδες «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και «Έθνος των Ελλήνων».

Σε έρευνα που έγινε σε φορτηγό βρέθηκε, μεταξύ άλλων, μια ξύλινη σφραγίδα με το όνομά του και υποτιθέμενη ιδιότητα αυτή του «β’ προέδρου εθνικός εισαγγελέας». Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι στο όνομά του είχε εκδοθεί άδεια κατοχής κυνηγετικής καραμπίνας, η οποία εντοπίστηκε στο σπίτι του σε περιοχή των Τρικάλων και δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την ανάκληση της άδειας.

Στον 59χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματική ποινή 500 ευρώ με τριετή αναστολή. Κρίθηκε ένοχος για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγία ή διχόνοια και αντιποίηση.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο 59χρονος δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Βόρεια Γερμανία, ενώ αναφερόμενος στο σχόλιο που έγραψε και οδήγησε στη σύλληψή του είπε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ κι ότι είχαν προηγηθεί «απειλητικά σχόλια» εις βάρος του από χρήστες του Διαδικτύου. Για τις υποτιθέμενες ιδιότητές του ανέφερε ότι είναι μέλος μία «κοινότητας» που υπερασπίζεται το Σύνταγμα και στο πλαίσιο αυτό κατέχει τα συγκεκριμένα «αξιώματα».

Φωτογραφίες, που είχε αναρτήσει μεταξύ άλλων, στο Facebook:


Η λεζάντα που συνοδεύει την παραπάνω φωτογραφία με τα όπλα, αναφέρει, δηλώνοντας περήφανος: «Εδώ ο ορεσίβιος μπάρμπας! Έχει την νόμιμη γιάφκα έτοιμη! Εδώ και καιρό και δηλώνει από εδώ και στο εξής θα κυκλοφορεί! Αστακός! Ας έρθουν οι πουλημένοι προδότες – Ελληνική Δημοκρατία, ΕΛ.ΑΣ. Α.Ε. – να μου κάνει θέμα ή πρόβλημα! Άρθρο 12ο, Άρθρο 28.1 Ο.Η.Ε. Ελλήνων Έθνος Κράτος».

«Τον γνωρίζετε τον Έλληνα! Πατριώτη! Εδώ στην φώτο είναι η αιτία κατά τα λεγόμενα κάποιων αντιστασιακών του 12ος ότι έχει ποινικοποιήσει τον αγώνα! Γιατί είναι ευθύς! Και μάχιμος! Και ότι πρέπει να κουλάρει… Γιατί δεν είμαστε για φυλακή λένε… Έτσι λένε οι δήθεν αντιστασιακοί… Εσείς τι λέτε επί του θέματος… Να χαλαρώσουμε; Ή να προβούμε σε φουλ επίθεση!!! Να ριχτούμε στη μάχη με οποιοδήποτε μέσο!!!» γράφει ο 59χρονος ο οποίος φαίνεται στην φωτογραφία να κρατάει ένα όπλο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ